Υπόθεση Τρ. Κύπρου: Aναστολή διαδικασίας ζητεί η υπεράσπιση

Συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση των 5 πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου και της ίδιας της Τράπεζας ως νομικού προσώπου ενώπιον του κακουργιοδικείου Λευκωσίας, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, επί των προδικαστικών ενστάσεων που ηγέρθησαν κατά την προηγούμενη δικάσιμο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων,

ζητούν αναστολή της διαδικασίας ενώπιον του κακουργιοδικείου μέχρις ότου το ανώτατο δικαστήριο λάβει απόφαση για τις προσφυγές που οι κατηγορούμενοι έχουν καταθέσει ενώπιον του αναφορικά με την απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Επικαλούνται την κατάχρηση διαδικασίας και αναφέρουν ότι δεν μπορεί οι κατηγορούμενοι να δικαστούν δύο φορές για τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια γεγονότα.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 2 απριλίου στις 8.30 το πρωί οπότε θα αγορεύσει η κατηγορούσα αρχή.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευσης και της χειραγώγησης της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της 1η κατηγορούμενης (η τράπεζα) είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Keywords
Τυχαία Θέματα