«Το ύμνο τον έμαθα σε ένα απόγευμα»

Ο Βίνσεντ Λαμπάν για την Ανόρθωση, την Εθνική, αλλά και για την πρώτη του μέρα στην Κύπρο. Τι είπε για το μέλλον του και πιο θα είναι το επόμενο του βήμα.

Μετά τη Γαλλία και την Κύπρο…τώρα στη Ρουμανία: «Έψαχνα για δουλειά. Τι βρήκαν στην Κύπρο. Δυστυχώς η χώρα μας κτυπήθηκε πριν δυο χρόνια από την οικονομική κρίση, μαζί και τα σωματεία. Ήμουν τυχερός γιατί είχα ένα καλό συμβόλαιο

στην Κύπρο. Είχα καλή σχέση με την ομάδα μου γιατί ήμουν αρκετό καιρό, και τώρα η πόρτα για να επιστρέψω και πάλι είναι ανοικτή. Μετά μετακόμισα στη Ρουμανία. Το πλάνο ήταν εξαιρετικό για εμένα. Στην πρώτη μου χρονιά στην Άστρα κερδίσαμε το κύπελλο και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση και αγωνιστήκαμε στο Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείσαμε την Λιόν. Ήταν μια ωραία εμπειρία».

Για την συμμετοχή του με την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ήταν ένα βραβείο για εμάς. Ήταν από τις λίγες φορές στην καριέρα μου που ήμουν τόσο πολύ ενθουσιασμένος. Το ότι αγωνίστηκα με την Ανόρθωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ ήταν κάτι το αξέχαστο. Έζησα όμορφες στιγμές».

Για τον αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στο Βέλγιο: «Γιατί όχι να μην πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση αλλά είναι αρκετά δύσκολο»

Για τη νίκη κόντρα στη Βοσνία και τις ήττες από Ουαλία και Ισραήλ: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε τη Βοσνία του Τζέκο. Είμασταν αρκετά τυχεροί στην άμυνα και πήραμε το καλύτερο από τον αγώνα. Στα άλλα δυο παιχνίδια είχαμε την ευκαιρία για να τα κερδίσουμε αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας»

Για την Εθνική μας ομάδα: «Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα και δεν έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως οι άλλες χώρες. Έχουμε όμως μια νέα γενιά, η οποία είναι πιο έμπειρη και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Οι αναμνήσεις από την Εθνική και την Ανόρθωση: «Η πρώτη ήταν η νίκη κόντρα στη Βοσνία. Γιόρταζα τα 30 μου χρόνια, μια συμβολική χρονιά. Αν μου έλεγε κάποιος πως για δώρο στα 30 μου χρόνια θα έπαιρνα νίκη επί της Βοσνίας με την Εθνική της Κύπρου θα έλεγα πως είναι ένα αστείο. Ήταν μια απίστευτη στιγμή για εμένα. Σε σωματειακό επίπεδο οι καλύτερες μου στιγμές ήταν όταν αντάλλαξα φανέλα με τος Βιειρά, Αντριάνο και Ντέκο όταν αγωνιζόμουν με την Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λίγκ».

Αν τραγουδά τον Εθνικό μας ύμνο: «Τον έμαθα να τραγουδώ όταν τον άκουγα. Ήμουν φοβισμένος μήπως και κάνω λάθος. Καταλαβαίνω Ελληνικά αλλά δεν μιλάω και πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά. Το ύμνο τον έμαθα σε ένα απόγευμα αφού είναι ένα σημαντικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει τη χώρα»

Η πρώτη του μέρα στην Κύπρο: «Έφτασα Αύγουστο. Μου είπαν να υπογράψω αλλά στην τελική πέρασα από δοκιμαστικά. Έφτασα στη μια τα ξημερώματα. Κανείς δεν ήταν στο αεροδρόμιο για να με παραλάβει. Ήμουν μόνος. Τελικά πήρα τον μάνατζερ μου ο οποίος επικοινώνησε με άλλο ποδοσφαιριστή και μετά από δυο ώρες ήρθε και με πήρε σε ξενοδοχείο της Λάρνακας»

Για την Κυπριακή υπηκοότητα: «Η Κύπρος είναι μέρος της ζωής μου. Πέρασε οχτώ χρόνια και έζησα μεγάλες στιγμές. Κέρδισα πρωτάθλημα και έπαιξα σε ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Είδα τα παιδία μου να μεγαλώνουν. Η Κύπρος είναι μέρος της ζωής μου. Νιώθω Κύπριος και απολαμβάνω την κάθε στιγμή»Που θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του: «Στην Παρί (γελά). Δεν γνωρίζω. Έχω ακόμη λίγα χρόνια να παίξω ποδόσφαιρο και μετά θα σκεφτώ τι θα κάνω. Έχω οικογένεια και δυο παιδιά»Σε πιο μεγάλο πρωτάθλημα: «Τώρα είναι δύσκολα. Είμαι 31 ετών. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να γνωρίζεις την αλήθεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα