Υπόμνημα για το ΓεΣΥ επέδωσε η Κοινωνική Συμμαχία

Υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, επέδωσε σήμερα η Κοινωνική Συμμαχία για την Προώθηση του ΓΕΣΥ, με το οποίο τονίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει την ευθύνη να διασφαλίσει επιτέλους πως θα οδηγηθούν τα πράγματα στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί από τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις από το 2001.

Στο υπόμνημά της, η Κοινωνική Συμμαχία για την

Προώθηση του ΓΕΣΥ αναφέρει ότι είναι ανάγκη οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να διασφαλίζουν ότι θα τηρηθούν οι αναλογίες εισφορών που έχουν ψηφιστεί με τον νόμο του 2001 και οι συμπληρωμές δεν θα χρησιμοποιηθούν ως μηχανισμός κάλυψης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού του σχεδίου και επιβάρυνσης εκείνων που χρειάζεται να χρησιμοποιούν περισσότερο το σχέδιο (χρόνιοι ασθενείς, συνταξιούχοι), αλλά ως μηχανισμός αποτροπής καταχρήσεων.

Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσα και συγκεκριμένα να στηριχθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, σημειώνοντας ότι αναμένουν να ασκηθεί επιρροή, έτσι που οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά καιρούς να υλοποιηθούν.

“Η απουσία ΓΕΣΥ είναι σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, σε βάρος της κοινωνίας γενικότερα. Βρισκόμαστε σ’ ένα κομβικό, καθοριστικό σημείο σε σχέση με τα ζητήματα υγείας. Προσβλέπουμε στον δικό σας ρόλο, ως Προέδρου της Βουλής, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση και πισωδρόμηση στην ολοκλήρωση των δυο νομοσχεδίων”, αναφέρει στο υπόμνημά της η Κοινωνική Συμμαχία.

Τέλος, αναφέρει πως η Βουλή και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να δώσουν στην κυπριακή κοινωνία Γενικό Σύστημα Υγείας σύγχρονο, αποδοτικό, βασισμένο στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότιμης πρόσβασης για όλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα