Ελλάδα: Σχεδόν κανένας νέος δεν εμπιστεύεται την πολιτική

Το 92% των νέων στην Ελλάδα δεν εμπιστεύονται την πολιτική, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα. Επίσης, περίπου 4 στους 10 νεαρής ηλικίας ανθρώπους, δεν βλέπουν αρνητικά το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκριτικά, στη Γερμανία, το 66% των νέων, επίσης δεν εναποθέτει ελπίδες στην πολιτική για λύση των προβλημάτων της και για καλυτέρευση

της ζωής της. Αλλά, μικρό είναι το ποσοστό από την άλλη, μόλις 9%, των νέων στη Γερμανία που πιστεύουν ότι τα πράγματα για αυτούς θα ήταν καλύτερα εάν η χώρα τους ήταν εκτός ΕΕ.

Στην έρευνα που εκπονήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την «Generation What», που είναι ένα διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο παράγεται από την ένωση κρατικών ραδιοτηλεοτπικών σταθμών EBU και άλλους 14 ευρωπαϊκούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια France Télévisions, Upian, και Yami 2, σε συνεργασία με το in partnership with the EBU as well as 14 European broadcasters, oi νέοι στην Ελλάδα είναι σε ποσοστό 47% απαισιόδοξοι για το μέλλον τους - πιο αισιόδοξοι, ωστόσο, από τους Γάλλους και Ιταλούς.

Τα παραπάνω ευρήματα από την πανευρωπαϊκή έρευνα «Generation What», η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα, παρουσίασε στην έναρξη των εργασιών του 2ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Νεολαίας στην Αθήνα η εκπρόσωπος του γερμανικού ινστιτούτου κοινωνιολογικών ερευνών, Δρ Γκάμπριελ Σάμπαχ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα