ΥΠΟΙΚ: Να μην βρεθεί η Κύπρος σε παρόμοια θέση με την Ελλάδα

Δεν θα ήθελα η Κύπρος να βρεθεί σε παρόμοια θέση με την Ελλάδα, δηλωνει στο Σίγμα ο Υπουργός Οικονομικών.

Γρήγορη απαλλαγή από τα μνημονιακά δεσμά επιθυμεί ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, κάνοντας αναφορά σε σωρεία εμποδίων που τίθενται εκ των

έσσω.«Θα ήθελα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο παρόμοιο μ' αυτόν της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, που ταχύτατα υλοποιώντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους από τις αγορές», είπε ο Υπουργός.Στο άρθρο του ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρεται στην εκκρεμότητα του νόμου των εκποιήσεων που έχει θέσει τη μνημονιακή πορεία της Κύπρου στον πάγο, κάνει λόγο για καμπανάκι συναγερμού από το Eurogroup και καταλογίζει στην αντιπολίτευση:Το δριμύ κατηγορώ του Χάρη Γεωργιάδη

Ροκάνισμα της αξιοπιστίας της χώρας.Άκρατο λαϊκισμό και μικροπολιτικές επιδιώξεις που θέτουν σε κίνδυνο ότι οικοδομήθηκε συλλογικά.Κακή χρήση της ανάσας σταθερότητας που κερδήθηκε με κόπο, μόχθο και θυσίες της κοινωνίας.Kραυγές κατά του προγράμματος και απαξιωτικές αναφορές κατά των δανειστών.

Ο Χάρης Γεωργιάδης, αναφέρει ότι στην Ευρωζώνη υπήρξαν καλά και κακά παραδείγματα προσαρμογής σε συνθήκες κρίσης, προσθέτοντας ότι η Κύπρος επέλεξε και εφάρμοσε μέχρι σήμερα το καλό παράδειγμα.Την ίδια ώρα εντοπίζει στο εσωτερικό, μιμητισμό στο κακό κατά την έκφρασή του παράδειγμα. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η Ελλάδα έχει υποστεί δύο μνημόνια και έχοντας υποστεί δύο μνημόνια, δεν είναι δυστυχώς ακόμα σε θέση να λειτουργήσει αυτόνομα, χωρίς εξαρτήσεις, μέσω μιας αποκατάστασης της πρόσβασής της στις αγορές. Γι' αυτό και έχει προκύψει η ανάγκη του αιτήματος για επέκταση του προγράμματος στήριξης. Εγώ δεν θα ήθελα να βρεθούμε σε παρόμοια θέση», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης, ο Υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι κράτησε τη χώρα όρθια και ότι η εφαρμογή του εξασφαλίζει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, και προσφέρει τη μόνη προοπτική για απεξάρτηση από τους δανειστές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΔΗΣΥ. «Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι το ίδιο», δήλωσε ο Νίκος Τορναρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα