ΥΠΟΙΚ: Ιδιωτικοποίηση CYTA για ολοκλήρωση προγράμματος

Πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, δηλαδή η προετοιμασία για ιδιωτικοποίηση της CYTA, για να ολοκληρωθεί το κυπριακό πρόγραμμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Υπουργός εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι αυτό πρέπει να γίνει ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και όλους όσοι παρακολουθούν την

πορεία της κυπριακής οικονομίας.

"Πραγματοποιήθηκε μια σχετικά σύντομη συζήτηση για την πρόοδο του κυπριακού προγράμματος στο Eurogroup”, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι “υπάρχει μια γενική εκτίμηση ιδιαίτερα θετική για την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας και για την πρόοδο του προγράμματος μεταρρύθμισης και εξυγίανσης”.

Επεσήμανε ότι “απομένει βεβαίως ένα ουσιαστικά προαπαιτούμενο για να έχουμε ολοκλήρωση όχι απλά του τελευταίου κύκλου αξιολόγησης, αλλά του ιδίου του προγράμματος”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι “θεωρώ πως μπορούμε και πρέπει, οπωσδήποτε πρέπει να ολοκληρώσουμε το τελευταίο προαπαιτούμενο, για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα στήριξης με τους καλύτερους δυνατούς όρους, στέλνοντας μια τελική θετική αξιολόγηση και προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και προς όλους όσοι μας παρακολουθούν και μας κρίνουν από το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τη διάθεσή μας να συνεχίζουμε την προσπάθεια, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν".

Ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε πριν από το Eurogroup με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ντομπρόφσκις, ενώ αύριο θα συνομιλήσει με τον επίτροπο αρμόδιο για τις τράπεζες Τζ. Χίλλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα