ΥΠΟΙΚ για S&P: "Συνεχίζουμε υπεύθυνα"

Το σχόλιό του για την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Standard & Poor' s έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο twitter ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Αναβάθμιση από S&P "λόγω εύρωστης οικονομικής και δημοσιονομικής προοπτικής", έγραψε ο Υπουργός, προσθέτοντας "συνεχίζουμε υπεύθυνα".

Οι S&P`s αναβάθμισαν σήμερα τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε «ΒΒ+», με σταθερή προοπτική, και επιβεβαίωσε

τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγησή της σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «Β».

Αναβάθμιση από S&P "λόγω εύρωστης οικονομικής και δημοσιονομικής προοπτικής". Συνεχίζουμε υπεύθυνα. pic.twitter.com/4jfR9yK12J

— Harris Georgiades (@Georgiades_H) 17 Μαρτίου 2017Υπενθυμίζεται ότι οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε «ΒΒ+», με σταθερή προοπτική, και επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγησή της σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «Β».

Ο οίκος αναμένει ότι η κυπριακή οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% φέτος και θα διατηρήσει ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης λίγο κάτω από 2,5% κατά τα έτη 2018-2020.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, αναμένει μικρό πλεόνασμα μεταξύ 2018-2020, που θα οδηγήσει σε ευδιάκριτη μείωση του χρέους της κυβέρνησης. Περισσότερα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα