ΑΕΛ: Να «γλυκάνει» τις μνήμες

Η ΑΕΛ επιστρέφει στο ΓΣΠ, εκεί όπου πολύ προσφάτως έκανε τις δύο χειρότερες φετινές της εμφανίσεις, δεχόμενη εφτά γκολ από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, που έθεσαν τις βάσεις για την αλλαγή προπονητή. Και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι αν η ΑΕΛ

πήρε το μάθημα της και τη Δευτέρα θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο από τότε. Ένα πρόσωπο ανάλογο μ’ αυτό που έδειξε στο τελευταίο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.



Είναι δεδομένες οι δυσκολίες που θα συναντήσει η Λεμεσιανή ομάδα στο ΓΣΠ από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, αλλά εναπόκειται και στην ίδια να τις αντιμετωπίσει και φύγει από τη Λευκωσία με βαθμολογικό κέρδος. Είναι γεγονός ότι το κλίμα έχει αλλάξει στην ομάδα και αυτό συνέτεινε και η καλή παρουσία της ΑΕΛ κόντρα στον Απόλλωνα. Δεν ήταν όμως μόνο ψυχολογικό το θέμα. Είχε και πολύ καλή τακτική στο παιχνίδι της η ΑΕΛ, αλλά και πάθος και τρεξίματα. Στοιχεία που θα πρέπει να έχει στον ίδιο ψηλό βαθμό και απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Είναι για το λόγο αυτό που η παρουσία του Σοάρες κρίνεται σχεδόν επιτακτική, καθώς ο Αφρικανός αποτελεί βαρόμετρο στο μεσοαμυντικό χώρο. Αν είναι έτοιμος και αγωνιστεί τότε λύνονται τα χέρια της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διαφοροποιήσει κάπως τα τακτικά της πλάνα. Σημαντικό θα είναι επίσης για την ΑΕΛ να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να αποφύγει τα λάθη, κάτι που πλήρωσε πολύ ακριβά στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ.

Με νωπές, λοιπόν τις μνήμες από τις δύο τελευταίες επισκέψεις στο ΓΣΠ επιστρέφει στο στάδιο της πρωτεύουσας η ΑΕΛ με μοναδικό στόχο να τις «γλυκάνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα