ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι κρατική δουλειά τα λιμάνια- λαχεία-εξοχικά

Στους στόχους της κυβέρνησης για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή για τη CYTA δεν περιλαμβάνεται μεταβολή σε σχέση με τα δικαιώματα, το καθεστώς και τα ωφελήματα των εργαζομένων, ξεκαθάρισε, μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι διασφαλισμένα , αφού υπάρχουν ρυθμίσεις, που ισχυροποιούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα περάσουν από το Υπουργικό.

Πρόσθεσε ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα αναλάβει όλες τις εμπορικές λειτουργιές,

που σήμερα διεξάγονται από τον δημόσιο οργανισμό.

Όπως είπε ο Χάρης Γεωργιάδης, απαντώντας στις φωνές της αντιπολίτευσης, είμαστε οι μόνοι στον ευρωπαϊκό χώρο, που η CYTA, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, παραμένει κάτω από τον μανδύα του δημόσιου τομέα.

Συμπλήρωσε ότι θέλουμε να απελευθερώσουμε τη CYTA από τα βαρίδια του κρατισμού, όπως έπραξαν όλα τα υπόλοιπα κράτη στην Ευρώπη, προσελκύοντας έναν επενδύτη, που θα φέρει αξία, θα επενδύσει σε αυτόν τον οργανισμό.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές, ο ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι αν και είναι ακόμη νωρίς, οι αρχικές ενδείξεις είναι πως θα υπάρξει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, το όποιο πρέπει να αξιοποιηθεί. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει παράλληλα να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα όποια δεν θα υπονομευτούν. «Είτε θα επιλέξουν την εθελουσία αποχώρηση, είτε θα επιλέξουν, έναντι κινήτρων, να εργαστούν στη νέα εταιρεία, είτε θα διατηρήσουν την ιδιότητα του δημόσιου υπάλληλου», είπε.

Το σημαντικό, πρόσθεσε, είναι να μην χάσουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε τον στρατηγικό επενδύτη, που θα επιτρέψει στη CYTA να αντεπεξέλθει στα δεδομένα της αγοράς.

Μετά τη CYTA και την Αρχή Λιμένων Κύπρου, ακολουθούν δευτερεύοντες οργανισμοί, είπε ο ΥΠΟΙΚ, όπως το κρατικό λαχείο και η διαχείριση των εξοχικών κατοικιών στο Τρόοδος.

Δεν είναι δουλειά του κράτους να ασκεί λιμενικές εργασίες, να εκδίδει λαχεία και να διαχειρίζεται εξοχικά, σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Περισσότερα στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα