ΥΠΟΙΚ: "Δεν θα σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις "

Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης, δεν σταματάει με την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος, επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πριν απο το τέλος του χρόνου η Κύπρος θα επιχειρήσει να ξαναβγεί στις αγορές. "Θα πρεπει να είμαστε σε θεση και να γίνει και τελικά ρουτίνα η πράξη δανεισμού"

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Έχουμε Θέμα", ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι ο κυρίαρχος στόχος της Κυβέρνησης είναι η προώθηση

και η ολοκλήρωση αλλαγών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι διαμορφώνονται πλέον οι προοπτικές για επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος προσαρμογής και ότι η Κύπρος μπαίνει στην τελευταία φάση εφαρμογής του. «Εκ των πραγμάτων», επισήμανε, «το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 10 μήνες. Ήδη από τώρα φαίνεται πως διαμορφώνονται οι προοπτικές που θα επιτρέψουν την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και αναφέρουμε συγκεκριμένα την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας».

Στους επόμενους μήνες τόνισε η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Υπηρεσία, στο Τομέα της Υγείας αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις.

Ερωτηθείς για την αποκρατικοποίηση της CYTA ο Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι αυτή χρειάζεται και είναι σημαντική καθώς είναι άδικο να είναι δέσμια του κρατισμού τη στιγμή που μπορεί να ενισχυθεί και να θωρακιστεί με ξένα κεφάλαια και σύγχρονη διοίκηση διασφαλίζοντας τα δικαιωματα των εργαζομενων

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δε περιορίζεται στα της οικονομίας είπε, αλλά έφερε και ως παράδειγμα την εκπαίδευση λέγοντας ότι πρέπει να μπορούμε να προσλαμβάνονται στα σχολεία μας τους καλύτερους και όχι τους αρχαιότερους.

"Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του μνημονιακου προγράμματος, επιβάλλεται μια διαφοροποίηση στις προσεγγίσεις μας. Δεν θα είμαστε κάτω από την κηδεμονία των δανειστών μας όμως πρεπει να αναλάβουμε την ευθύνη, τις αποφάσεις και τις διαδικασίες που δημιουργουν προοπτικές", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα