ΑΕΚ: Νίκη και μόνο νίκη

Το έπραξε άλλες δύο φορές στην τρέχουσα περίοδο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Κατέγραψε δύο σπουδαίες επιτυχίες επί του Απόλλωνα με 2-5 στην πρεμιέρα του μαραθωνίου στο Τσίρειο Στάδιο και 3-1 στο ξεκίνημα του β’ γύρου στο ΓΣΖ. Σήμερα, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη μία νίκη που, αυτήν τη φορά, θα την βάλει σε άλλη τροχιά…

Εάν την πετύχει, θα μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τους «γαλάζιους» της Λεμεσού και με μόλις τρία παιχνίδια να υπολείπονται

και το ντέρμπι Απόλλωνα-ΑΠΟΕΛ να ακολουθεί, θα βάλει πλώρη γι' ακόμη πιο ψηλά στον πίνακα.
Όπως κατέδειξαν οι τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, η ΑΕΚ βολεύεται όταν το σκορ κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, αφού τη μοναδική φορά που ηττήθηκε ήταν με σκορ 1-0 (στη β’ φάση του πρωταθλήματος).
Οι επιστροφές των Λαρένα και Τομάς από τιμωρία ενισχύουν τη δυναμική της ομάδας μεσοεπιθετικά και δίνουν περισσότερες επιλογές στον Τόμας Κρίστιανσεν. Με την άμυνα του Απόλλωνα να στηρίζεται, ένεκα τραυματισμών, σε μικρό αριθμό παικτών οι οποίοι τραβούν το «κουπί» για αρκετούς αγώνες, οι Λαρνακείς μπορούν να ασκήσουν μεγάλη πίεση στους «γαλάζιους» και να φέρουν το παιχνίδι στα «μέτρα» τους.
Σε δηλώσεις, στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ο Δάνος τεχνικός τόνισε: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε με την Ομόνοια και αυτήν τη φορά να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που είναι το μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα μας. Θέλουμε τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο, καθώς έμειναν μόνο τρία εντός έδρας παιχνίδια και πραγματικά χρειαζόμαστε τη στήριξή τους». Από την πλευρά του ο Τομάς, τόνισε: «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο και αυτό θα επιδιώξουμε απέναντι στον Απόλλωνα».

Το δίλημμα του Κρίστιανσεν
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Δανός τεχνικός τον αντικαταστάτη του Καταλά στο κέντρο της άμυνας, με τον Ηλία Χαραλάμπους να έχει το προβάδισμα έναντι του Μασάνα. Εάν ο Χαραλάμπους αγωνιστεί τελικά στο κέντρο δίπλα στον Μουρίγιο, στο αριστερό άκρο θα αγωνιστεί ο Μιντίκκης και στο δεξί ο Ορτίθ. Στο κέντρο Σκοπελίτης, Τομάς και Λαρένα, στα φτερά Βάντερ και Μοντέιρο και στην κορυφή ένας εκ των Μυτίδη και Κάντε.
Ενόψει του σημερινού αγώνα, ο Τόμας Κρίστιανσεν θα στερηθεί τη συμμετοχή του Καταλά, που είναι τιμωρημένος, του Καστάνα που στη χθεσινή προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και των Ατέμπα, Μαγκούρη και Ζ. Μυτίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα