Υποχωρεί το ευρώ-Ενισχύεται το πετρελαίο μετά τις επιθέσεις

Υπό πίεση βρέθηκε το ευρώ κατά τις συναλλαγές τη Δευτέρα στις αγορές της Ασίας, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, με τα χρηματιστήρια να αναμένεται να λάβουν το σύνθημά από τη διάθεση των επενδυτών για αποφυγή του κινδύνου μετά τις επιθέσεις και τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή η Wall Street.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3%, στο 1,0743 δολάριο ανά ευρώ μετά τη σταθεροποιητική του πορεία την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του γεν, στα 131,45.

Η

είδηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ήρθε μετά που έκλεισαν την Παρασκευή οι αμερικανικές αγορές.

Εξάλλου, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν στην Ασία τη Δευτέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν ότι η υπερπροσφορά είναι πιθανό να περιορίσει τα οποιαδήποτε κέρδη.

Τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν την Κυριακή τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ως αντίποινο για το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα που προκάλεσαν τζιχαντιστές, πυροδοτώντας έτσι ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάτι που ενδεχομένως να πλήξει την παραγωγή "μαύρου χρυσού".

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα