Υπο οκταήμερη κράτηση ο Δημοτικός Γραμματέας Δήμου Λάρνακας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας.

Οι υποθέσεις που διερευνά η Αστυνομία αφορούν υποθέσεις αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, διαφθοράς, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το έτος 2015 μέχρι σήμερα στην επαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ύποπτος

πήρε ποσό 35 χιλιάδων ευρώ χωρίς να του δώσει απόδειξη, έτσι ώστε, νομότυπα, όπως του είχε πει ο ύποπτος, να διευθετήσει το ζήτημα του.

Τελικά όχι μόνο δεν κανονίστηκε νομότυπα το ζήτημα, αλλά ασκήθηκε και ποινική δίωξη κατά του καταγγέλλοντα, με τον ύποπτο να έχει στην κατοχή του τις 35 χιλιάδες ευρώ.

Η ιστορία κρατάει χρόνια.

Εστιατόριο το οποίο αγόρασε πριν 8 χρόνια ο καταγγέλλων, είχε προσθήκες οι οποίες είναι παράνομες σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Ο ιδιοκτήτης είχε την εντύπωση ότι οι προσθήκες ήταν νόμιμες καθώς πλήρωνε ένα ποσό στη διαχειριστική επιτροπή της πολυκατοικίας ως ενοίκιο για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Όταν πληροφορήθηκε από ενοικιαστή του, ότι προσθήκες ήταν παράνομες ζήτησε να καθοριστέι συνάντηση στο Δημαρχείο Λάρνακας για επίλυση του προβλήματος. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο καταγγέλλων και ο ενοικιαστής του εστιατορίου. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος κάλεσε τον Δημοτικό Γραμματέα (ύποπτο) και τον Δημοτικό Μηχανικό οι οποίοι πήραν μαζί τους και ορισμένους φακέλους.

Ο ιδιοκτήτης εξέφρασε την επιθυμία να προβεί στις νομότυπες διαδικασίες που προβλέπονται για να νομιμοποιηθούν οι παράνομες προσθήκες. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για 15 χιλιάδες ευρώ, τις οποίες θα έπρεπε να πληρώσει ο καταγγέλλων. Ο ύποπτος είπε ότι θα ερευνούσε το θέμα και θα ενημέρωνε τον καταγγέλλων για το ακριβές ποσό.

Σε μεταγενέστερη συνάντηση υπόπτου και καταγγέλλοντος ο πρώτος είπε στο δεύτερο, ότι το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει ήταν 35 χιλιάδες ευρώ λόγω του μεγέθους του υποστατικού και των τετραγωνικών της βεράντας. Ο καταγγέλλων πλήρωσε το ποσό αυτό στις 8/9/2015 στον ύποπτο με τη λογική ότι ήταν όλα νομότυπα και θα έκλεινε το θέμα του. Δεν πήρε όμως καμιά απόδειξη.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στην καταγγελία του ο Χρυσοστόμου, πριν από τρεις περίπου εβδομάδες ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς ότι έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο αναφορικά με τις παρατυπίες του εστιατορίου.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλων, ο ύποπτος πήρε τα λεφτά και δεν τα παρουσίασε πουθενά και δεν διευθέτησε ούτε το ζήτημα για το οποίο είχε πληρωθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Στις 23 Μαΐου ο Χρυσοστόμου κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας και την ίδια μέρα παραλήφθηκαν όλοι οι φάκελοι από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας που αφορούν το συγκεκριμένο υποστατικό.

Από αρχική έρευνα που έγινε στο Λογιστήριο του Δήμου Λάρνακας δεν διαπιστώθηκε να κατατέθηκε στα ταμεία οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από τον Χρυσοστόμου, αφού σύμφωνα με τη Νομοθεσία χρήματα που εισπράττονται σε τέτοιες περιπτώσεις καταλήγουν στα ταμεία του κράτους και όχι του Δήμου.

Χθες 25 Μαΐου εξασφαλίστηκε εναντίον του υπόπτου δικαστικό ένταλμα σύλληψης και μετά τις 10 πρωί συνελήφθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Λάρνακας. Πληροφορούμενος τους λόγους της σύλληψης του ο ύποπτος απάντησε πως «ο άνθρωπος πρέπει να έκανε λάθος».

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης οι εξετάσεις βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αναμένεται να ληφθούν περίπου 40 καταθέσεις από εργασιακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, υπαλλήλους του τραπεζικού ιδρύματος που εξυπηρέτησαν τον Χρυσοστόμου στην ανάληψη των 35 χιλιάδων ευρώ, θα εξεταστούν οι φάκελοι που παραλήφθηκαν από το γραφείο του υπόπτου και του Δημάρχου, θα ληφθούν καταθέσεις από υπαλλήλους του Δήμου Λάρνακας, ενώ θα εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψη και θα δοθούν σε τράπεζες για να γίνει οικονομικός έλεγχος του υπόπτου και άλλων ατόμων που σχετίζονται με αυτόν.

Παρά την μακρά και πιεστική αντεξέταση του εξεταστή της υπόθεσης από τον συνήγορο υπεράσπισης του υπόπτου, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα