Υπό κράτηση ο τουρίστας που χτύπησε επίτηδες με το όχημά του 54χρονο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 4 ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 40 ετών, τουρίστα από το Ηνωμένο Βασίλειο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και εγκατάλειψης σκηνής τροχαίου ατυχήματος χωρίς παροχή βοήθειας, αδικήματα που διενεργήθηκαν την Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: Τουρίστας χτύπησε επίτηδες με το όχημά του 54χρονο μετά από καυγά στο δρόμο

Όπως

ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 3.45 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ 54χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα σε δρόμο στο Παραλίμνι, με συνεπιβάτιδα τη σύζυγο του, προσπάθησε να εισέλθει σε δεξιά πάροδο, όπου ωστόσο αντιλήφθηκε ότι αυτοκίνητο ενοικιάσεως, βρισκόταν αντικανονικά σε στάση στη δεξιά λωρίδα της παρόδου, αντί στην αριστερή λωρίδα σύμφωνα με την πορεία του αυτοκινήτου. Στην προσπάθεια του 54χρονου να κινηθεί πλευρικά του αυτοκινήτου, ο οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 40 ετών, άρχισε να χειρονομεί».

Πρόσθεσε ότι «ο 54χρονος ζήτησε εξηγήσεις από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος εξήλθε του οχήματός του και με χειρονομία, υψώνοντας τις γροθιές του, προκάλεσε σε μονομαχία τον άνδρα, ο οποίος κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα του. Ακολούθως ο οδηγός του αυτοκινήτου επέστρεψε στο όχημά του και οδηγώντας προς τα πίσω, φέρεται να προσπάθησε να κτυπήσει τον 54χρονο, χωρίς να τα καταφέρει».

Ωστόσο, «στη συνέχεια ο 40χρονος φέρεται να οδήγησε με μπροστινή ταχύτητα το αυτοκίνητό του και να χτύπησε τον 54χρονο στα πόδια, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί. Ο 40χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή με το όχημά του.  Ο 54χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε εκδορές και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός του και αφού έτυχε περίθαλψης, έλαβε εξιτήριο».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ενοικιάσεως είχε ενοικιαστεί από τον 40χρονο ύποπτο, ο οποίος γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να αναχωρήσει από την Κύπρο για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ύποπτος υποβλήθηκε σε έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας και στη συνέχεια συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού εντάλματος».

Ο 40χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα