Δημοσκόπηση Marc: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Στο 12,3% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στο 8,5% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για το Πρώτο Θέμα. 12,3% σημειώνει στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση,

ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει μικρές απώλειες της τάξεως του 0,2%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,3%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 5,0% και το ΜΕΡΑ25 3%.

Ακόμη, η δημοσκόπηση καταγράφει υπεροχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%.

Επιπλέον, στην δημοσκόπηση της ΜΑRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταγράφεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα