Υπο κράτηση Ινδή και Βρετανός - Υπόθεση πλαστοπροσωπίας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον 43χρονης Ινδής και 42χρονου Βρετανού για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου και διέλευσης και παραμονής στην ΚΔ.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 26 Ιουλίου με 24 Αυγούστου 2016 στη Λευκωσία και τη Λάρνακα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί οι δύο ύποπτοι παρουσιάστηκαν

στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να αναχωρήσουν για το Δουβλίνο και κατά το διαβατηριακό έλεγχο η Ινδή παρουσίασε βρετανικό διαβατήριο για το οποίο ηγέρθηκαν υποψίες για τη γνησιότητά του.

Ανακρινόμενη από την Αστυνομία, η 43χρονη ανέφερε ότι είναι από την Ινδία και παραδέχθηκε ότι το διαβατήριο που παρουσίασε δεν της ανήκει ενώ υπέδειξε τον 42χρονο ως το άτομο που της το προμήθευσε. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε στη Λευκωσία με άγνωστο της πρόσωπο με σκοπό να την βοηθήσει να ταξιδέψει στο Δουβλίνο όπου ζει και εργάζεται ο σύζυγός της.

Ο άγνωστος την έφερε σε επαφή με τον 42χρονο με τον οποίο χθες ταξίδεψαν με ταξί από τη Λευκωσία στο αεροδρόμιο Λάρνακας και της έδωσε το διαβατήριο και την κάρτα επιβίβασης. Σύμφωνα με την Ινδή ο 42χρονος της ανέφερε ότι την πληρωμή του διαβατηρίου θα την διευθετούσε ο σύζυγός της όταν θα έφταναν στο Δουβλίνο.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 43χρονη έφτασε στη Κύπρο στις 12 Ιουνίου 2016 με άδεια εργασίας ως οικιακή βοηθός ενώ στις 26 του μήνα εγκατέλειψε τον τόπο διαμονής και εργασίας της και από τότε διέμενε παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Στις 22 Αυγούστου τα στοιχεία της 43χρονης τοποθετήθηκαν στον κατάλογο stoplist ως αναζητούμενο πρόσωπο.

Ο 42χρονος, ανακρινόμενος προφορικά από την Αστυνομία, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και ανέφερε ότι γνώρισε την γυναίκα στη Λευκωσία μέσω τρίτου προσώπου και του ζητήθηκε να την βοηθήσει να ταξιδέψει για το Δουβλίνο, επειδή αυτή δεν γνωρίζει τη γλώσσα.

Χθες το πρωί οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης προσωποκράτησής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα