Υπό κράτηση δυο πρόσωπα για διάρρηξη και κλοπή από οικία

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 38χρονου και 34χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία σε σχέση με την προχθεσινή διάρρηξη οικίας Ρωσίδας στη Γερμασόγεια, από την οποίαν κλάπηκε περιουσία 31 χιλιάδων ευρώ.



Η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 38χρονο, ο οποίος δηλώνει πως είναι Ουκρανικής καταγωγής, όταν ενημερώθηκε από την παραπονούμενη πως η ηλεκτρονική συσκευή τάμπλετ που είχε κλαπεί από την οικία της, εξέπεμπε σήμα από συγκεκριμένη

περιοχή της Λεμεσού. Μετά από έρευνα, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ένα όχημα που ομοιάζει με αυτό που χρησιμοποίησαν οι διαρρήκτες και ανέμεναν τον οδηγό του να εμφανιστεί.

Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του, ο οδηγός έδωσε στα μέλη της Αστυνομίας μια άδεια οδήγησης, η οποία έφερε τη φωτογραφία του και στοιχεία που ανέφεραν πως ήταν Πολωνός, ωστόσο από τις εξετάσεις που ακολούθησαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού διαπιστώθηκε πως η άδεια οδηγού ήταν πλαστή, όπως επίσης και ταυτότητα που επίσης παρουσίασε.

Ανακρινόμενος, ο 38χρονος ισχυρίζεται πως είναι Ουκρανός, ενώ δίνει διάφορους ισχυρισμούς, χωρίς να ξεκαθαρίζει το χώρο διαμονής του, για σκοπούς έρευνας από τους αστυνομικούς ανακριτές.

Για την υπόθεση συνελήφθη και 34χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος είχε παραχωρήσει το όχημα στον 38χρονο και το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε Ελληνοκύπριο. Όπως διαπιστώθηκε, ο Ε/κ ιδιοκτήτης του είχε δανείσει το όχημα του στον 34χρονο και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση.

Η Αστυνομία ερεύνησε την οικία του 34χρονου, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε το τάμπλετ που συνεχίζει να εκπέμπει σήμα από συγκεκριμένη περιοχή.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για οκταήμερη κράτηση των υπόπτων, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα