Μπέλα Χαντίντ: «Είμαι υπερήφανη που είμαι μουσουλμάνα»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Porter» (τεύχος Καλοκαίρι 2017), το μοντέλο και Dior Beauty πρέσβειρα, Μπέλα Χαντίντ μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με τα θρησκευτικά της «πιστεύω».

Αναφερόμενη στη μετανάστευση του πατέρα της στις ΗΠΑ σε ηλικία 14 χρονών, είπε ότι «ο πατέρας μου ήταν ένας πρόσφυγας όταν ήρθε για πρώτη

φορά στην Αμερική. Κατά συνέπεια (σ.σ. η απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ για την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ) αγγίζει πολύ το σπίτι μας, για μένα, την αδελφή μου και τον αδελφό μου. Πάντα ήταν πολύ θρήσκος, πάντα προσευχόταν μαζί μας».

Σύμφωνα με το Page Six, ο Μοχάμεντ Χαντίντ (πατέρας της Μπέλα, της Γκίγκι και του Ανουάρ) γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και έζησε στη Συρία και τον Λίβανο, πριν καταφύγει στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι η αξία της περιουσίας του μεγιστάνα ακινήτων ανέρχεται σήμερα σε 200 εκατ. δολάρια (ο Μοχάμεντ Χαντίντ είναι ο ορισμός του «american dream»).

Όταν, τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε γνωστή η «ταξιδιωτική οδηγία» Τραμπ, ξέσπασαν διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Αν και πολλές και πολλοί σταρ του κόσμου της μόδας σιώπησαν, οι αδελφές Χαντίντ ήταν λαλίστατες. Κατέβηκαν στον δρόμο -και η Μπέλα και η μεγαλύτερη αδερλφή της, η Γκίγκι- και συμμετείχαν σε διαδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Τότε, η Μπέλα έδωσε συνέντευξη στο «Elle». Τόνισε ότι πιστεύει πως όλες οι φυλές «αξίζουν σεβασμό και ευγενική συμπεριφορά». «Δεν πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους σαν να μην αξίζουν ευγένεια λόγω της εθνικότητάς τους. Απλά, δεν είναι σωστό. Και αυτό το μήνυμα -να συμπονούμε όποτε είναι δυνατόν- είναι τόσο σημαντικό για μένα», είχε δηλώσει.

Info: Το τεύχος «Καλοκαίρι 2017» του «Porter» κυκλοφορεί στις 7 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα