Υπό 8ήμερη κράτηση ο φερόμενος διακινητής μεταναστών

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίων πέντε συνολικά Σύρων μεταναστών, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις είναι απαγορευμένοι μετανάστες, ενώ το πέμπτο πρόσωπο φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών που έφτασαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης με πλοιάριο από την Τουρκία και αποπβιβάστηκαν μεταξύ Κάτω Πύργου και Μανσούρας.

Εναντίον των τεσσάρων απαγορευμένων μεταναστών καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, θα κατηγορηθούν και ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης τους. Η υπόθεση

ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου.

Από τις έρευνες της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης διαπιστώθηκε ότι είχαν απελαθεί στο παρελθόν από την Κύπρο όπου βρίσκονταν παράνομα.

Αίτηση πολιτικού ασύλου

Τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Κύπρο, υποβάλλοντας αίτηση πολιτικού ασύλου.

Όλοι οι επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι πλήρωσαν δύο περίπου χιλιάδες δολάρια Αμερικής στους διακινητές προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Κύπρο.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Γιώργος Μεταξάς ανέφερε πως με επιστολή που απέστειλε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ενημέρωσε τη δικαιοσύνη ότι ο 37χρονος εισήχθη χθες με συντριπτικό διαυποτροχαντρίδιο κάταγμα αριστερού μηριαίου και ακολούθως υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική επέμβαση και σταθεροποίηση των καταγμάτων με ολισθαίνοντα ύλο.

Εν συνεχεία ο 37χρονος, ανέφερε ο κ. Μεταξάς, μεταφέρθηκε στο ορθοπεδικό τμήμα του ΓΝ Πάφου για περαιτέρω νοσηλεία. Επεσήμανε ακόμη πως τις επόμενες 5- 7 ημέρες είναι αδύνατη η μετακίνηση του και θα παρακολουθείται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα