Οι πρώτες βδομάδες ενός νεογέννητου μωρού

Οι νέοι γονείς, μετά το πρώτο άγχος που έχουν για τη γέννηση του παιδιού τους, περνούν μερικές μέρες στο νοσοκομείο ή την κλινική και εκεί μαθαίνουν τα βασικά πράγματα για τη φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειάς τους.

Οι γονείς που έχουν και άλλα παιδιά ίσως νιώθουν πιο άνετα, αλλά και αυτοί πολλές φορές έχουν πολλά να μάθουν, ιδιαίτερα αν τα άλλα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία. Όταν έρθει η στιγμή που η μητέρα και το νεογέννητο θα πάνε στο σπίτι, υπάρχουν συχνά πολλές απορίες και αυτές θα προσπαθήσω να λύσω, δίνοντας, συγχρόνως, μερικές συμβουλές για τις πρώτες βδομάδες με

το νεογέννητο.

Το ταξίδι για το σπίτι

Ένα από το απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε για να πάρετε το νεογέννητο σπίτι με ασφάλεια και χωρίς να παρανομήσετε, είναι το κάθισμα του αυτοκινήτου (εκτός αν είστε κοντά και θα πάρετε το βρέφος σπίτι με τα πόδια). Το βρέφος πρέπει να είναι δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας του καθίσματος και το κάθισμα με τη σειρά του πρέπει να είναι στερεωμένο στο αυτοκίνητο. Τα καθίσματα για νεογέννητα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε το βρέφος να κοιτάζει προς τα πίσω και μπορούν να τοποθετηθούν πίσω ή στη θέση του συνοδηγού αν δεν υπάρχει αερόσακος.

Το βρέφος και η διατροφή του

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για τη διατροφή του μωρού σας, πριν φύγετε από το μαιευτήριο πρέπει να γνωρίζετε είτε πώς να φτιάξετε το γάλα είτε πώς να θηλάσετε. Φυσικά το ιδανικότερο γάλα είναι το μητρικό τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα. Με το ξένο γάλα ίσως είναι πιο εύκολο στην αρχή αφού παίρνει μερικές μέρες για να συνηθίσουν μητέρα και παιδί το θηλασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα