Υπ.Μεταφορών: Ενημέρωσε το ΕΥΡΩΚΟ για το λιμάνι Λεμεσού

Για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμπορικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι επιθυμία του είναι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τηρούνται ενήμερα για να δοθεί η έγκριση της Βουλής όταν έρθει η ώρα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ

μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τον εξωτερικό σύμβουλο που θα προσλάβει η Κυβέρνηση για το λιμάνι της Λάρνακας, ενώ σε ότι αφορά τη διαδικασία προσφορών για ανέγερση του κυπριακού μουσείου αυτή αναμένεται να προκηρυχθεί εντός Φεβρουαρίου.

Τη στήριξή του στη διαδικασία εμπορικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού εξέφρασε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Στις δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Συλλούρη ο Υπουργός Μεταφορών ευχαρίστησε το ΕΥΡΩΚΟ «για την ευκαιρία που μας έχουν δώσει για το πού βρίσκεται η διαδικασία για την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού». Σίγουρα, πρόσθεσε, «θέλουμε να κρατούμε ενήμερα όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ώστε όταν έρθει και η ώρα να δοθεί η έγκριση στη Βουλή να είναι ενήμερα για την όλη διαδικασία».

Έθεσε παράλληλα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες.

Σε ερώτηση για τη διαδικασία εξεύρεσης εξωτερικού σύμβουλου για το λιμάνι της Λάρνακας ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «έχουμε πάρει τις προσφορές, θα τις αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή, θα καταλήξουμε στο σύμβουλο και θ` αρχίσουμε αμέσως δουλειά για να προχωρήσει αυτό το έργο». Αναμένεται, συμπλήρωσε, ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχει παρθεί η απόφαση για το σύμβουλο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την διαδικασία προκήρυξης προσφορών για το Κυπριακό Μουσείο ανέφερε ότι «βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχαμε θέσει η προκήρυξη είναι το Φεβρουάριο», προσθέτοντας ότι «πλησιάζουμε εκείνη την ημερομηνία».

«Γίνεται καλή δουλειά όσον αφορά το μουσείο», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει προετοιμασία από πλευράς του Υπουργείου», προσθέτοντας ότι «είμαστε περήφανοι ότι προχωρεί επιτέλους».

Από την πλευρά του ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε «τον Υπουργό και τον Γενικό Διευθυντή για την ενημέρωση που μας έκαναν για τις διαδικασίες αναφορικά με το λιμάνι της Λεμεσού». Ήταν μια ευκαιρία και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο του, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε ότι «εμείς στηρίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια και τη διαδικασία» εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς κοινό όφελος όλων μας και ιδιαίτερα της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα