Οικολόγοι:Σκάνδαλο οι 681 αστυνομικοί που ετεροαπασχολούνται

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την "ετεροαπασχόληση" 681 αστυνομικών.

Με αφορμή το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ για τις αναταράξεις που προκαλούνται στις τάξεις της Ε.Φ απο την απόσπαση μονίμων στελεχών της για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αστυνομία.

Τα ισοπεδωτικά μέτρα λιτότητας, επισημαίνει, έχουν προκαλέσει προβλήματα έλλειψης προσωπικού σε όλη τη δημόσια υπηρεσία. Σε ό,τι αφορά όμως την υγεία

και την ασφάλεια, οι ελλείψεις αυτές είναι επικίνδυνες, υποστηρίζει.

"Το γεγονός ότι χρειάστηκε η ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από 120 στελέχη της Εθνικής Φρουράς για τη φρούρηση της περιμέτρου των αεροδρομίων, είναι ενδεικτικό των δραματικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούμε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους ότι 681 αστυνομικοί εκτελούν μη αστυνομικά καθήκοντα, κατά παραδοχή του ίδιου του Υπουργείου Δικαιοσύνης".

Επίσης το Κίνημα Οικολόγων θέτει σοβαρό ζήτημα όσον αφορά τις φρουρές των πολιτικών. "Πρώην Προέδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής, πρέσβεις μεγάλων χωρών, αρχηγοί κομμάτων και άλλοι πρώην αξιωματούχοι, τυγχάνουν αστυνομικής προστασίας ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να αναλάβουν οι ίδιοι με δικά τους έξοδα την ασφάλεια τους (εάν και εφόσον κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη)".

Τέλος το Κίνημα Οικολόγων καλέι την Κυβέρνηση να μειώσει άμεσα τον αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται σε μη αστυνομικά καθήκοντα, τις αστυνομικές φρουρές των αξιωματούχων και των πολιτικών και άμεσα να λάβει μέτρα ούτως ώστε να αξιοποιήσει καλύτερα τη δύναμη της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα