ΥΠΕΞ: Σε περίοδο δυνατών προκλήσεων το Συμβούλιο Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης μπαίνει σε μια περίοδο δυνατών προκλήσεων, τις οποίες πρέπει να διευθύνει κατά τρόπο ουδέτερο και επαγγελματικό αλλά και αποτελεσματικό, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης από το Στρασβούργο.

Σε δηλώσεις του σε Κύπριους δημοσιογράφους μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ειδική συνεδρία, σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και κατά τη διάρκεια εγκαινίων έκθεσης έργων του παγκύπριου σχολικού διαγωνισμού “Κρίση και Πρόκληση”, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της

Ευρώπης από την Κύπρο χαιρέτισαν σχεδόν όλα τα κράτη μέλη του ΣτΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας με τα πιο θερμά λόγια.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "η ανάληψη έχει μεγάλη σημασία, μπαίνει και το ΣτΕ σε μια περίοδο δυνατών προκλήσεων, τις οποίες πρέπει να διευθύνει κατά τρόπο ουδέτερο και επαγγελματικό αλλά και αποτελεσματικό”.

Επομένως, είπε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της μετανάστευσης, της φυγής των ανθρώπων από τις πηγές των συγκρούσεων, της τρομοκρατίας, της μισαλλοδοξίας και του λαϊκισμού, αυτά είναι φαινόμενα που ξεκινούν για μας, μαζί με τα προβλήματα της Τουρκίας, τις διαφορές που υπάρχουν για την Ουκρανία και τη Γεωργία. Επομένως, θα έχουμε αρκετά θέματα για τα οποία θα πρέπει να εργαστούμε με σοβαρότητα, για να αποδείξουμε ότι μια μικρή χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει και μεγάλα προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα