ΥΠΕΞ: Η τριμερής μας βάζει στο «γήπεδο» της Τουρκίας

Ουσιαστικές χαρακτήρισε τις συμφωνίες στο πλαίσιο της Τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στις "Tομές στα Γεγονότα", ο Ιωάννης Κασουλίδης, είπε ότι πέραν του ενεργειακού ζητήματος, οι Υπουργοί Συγκοινωνιών των δύο χωρών ήδη προχωρουν με το θέμα της ναυτιλιακής σύνδεσης Κύπρου-Αιγύπτου. Το ίδιο είπε θα συμβεί και για τις συμφωνίες που αφορούν τον τουρισμό.

Και

για το Κυπριακό είπε θα διαφανεί όφελος απο τις συμφωνίες καθώς η Αίγυπτος αποτελεί ηγέτιδα χώρα του Αραβικού κόσμου που συμμετέχει τόσο στην Ισλαμική Διάσκεψη όσο και στον Αραβικό Σύνδεσμο, δύο οργανισμούς οι οποίοι κατά την έκφραση του, αποτελούν γήπεδο της Τουρκίας.

Αυτή η συνεργασία τόνισε, φέρνει την Κύπρο κοντά στον αραβικό κόσμο και την Αίγυπτο κοντά στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι προχωρούν κανονικά ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο κυπριακό, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες για εξαγωγή φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία αντίστοιχα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όφελος από τις συμφωνίες, είπε, θα υπάρξει και για το κυπριακό, καθώς η Αίγυπτος αποτελεί ηγέτιδα χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία συμμετέχει τόσο στην Ισλαμική Διάσκεψη όσο και στον Αραβικό Σύνδεσμο, δύο οργανισμούς στους οποίους οι οποίοι κατά την έκφραση του, αποτελούν γήπεδο της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα