ΠΑΟΚ: Έκανε το Νταμπλ στο βολεϊ

Υπό το βλέμμα περισσότερων από 10.000 οπαδών του, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και, παράλληλα, έκανε το νταμπλ.

Ο ΠΑΟΚ δεν απέφυγε τα λάθη, αλλά ήταν τρομερός σε άμυνα και επίθεση, εν αντιθέσει με τον

Ολυμπιακό που αδυνατούσε να νικήσει το αντίπαλο μπλοκ, με συνέπεια το 10-8 να γίνει 14-8 κι εν συνεχεία 20-12.

Σύμφωνα με τις περιστροφές των ομάδων, ο Χαβιέρ Χιμένες στο μπλοκ "συνάντησε" ουκ ολίγες φορές τον Μαρούλη, γεγονός που του έδωσε σαφές πλεονέκτημα και κατ' επέκταση συνέβαλε στο άνετο 25-16 του πρώτου σετ.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν τραγικό ποσοστό στην επίθεση (σ.σ. κάποια στιγμή κατέγραψε 19%!) και δεδομένου ότι ο Ερνάντο Γκόμες είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του, η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρα τέλος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αινεία Τζελάτι από το σερβίς.

Η "PAOK Sports Arena" είχε πάρει φωτιά για τα καλά και ο "δικέφαλος" δεν ήταν διατεθειμένος να απωλέσει το ισχυρό προβάδισμα, με αποτέλεσμα το 21-18 να μετατραπεί σε 25-19 και το 2-0 στα σετ να γίνει πραγματικότητα.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο συναρπαστικό, αφού οι δύο μονομάχοι βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ χάρη στην άνοδο του Ολυμπιακού στο μπλοκ και τις κακές υποδοχές των παικτών του Γιάννη Καλμαζίδη.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν μπροστά με 3-0 σερί (17-18), πήγαν τη διαφορά στο +2 χάρη σε άσο του Κόιστρα, αλλά ο "δικέφαλος" απάντησε με δικό του 3-0 και έγραψε το 23-22.

Ο Αλέξαντερ Σαφράνοβιτς πήρε μπλοκ άουτ, ο Κώστας Χριστοφιδέλης "κόπηκε" στην τελευταία φάση και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δίνοντας το έναυσμα σε εκατοντάδες οπαδούς του να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και το πάρτι να αρχίσει.

Τα σετ: 25-16, 25-19, 25-23

Keywords
Τυχαία Θέματα