ΥΠΕΣ: Όχι σε μετονομασία της Πιαλέ Πασιά λόγω … κυπριακού

Αρνητική είναι η θέση του Υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του Δημάρχου Λάρνακας για μετονομασία μέρους της οδού Πιαλέ Πασιά σε Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου.

Σύμφωνα με απαντητική επιστολή, το υπουργείο καλεί το Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη να επανεξετάσει την απόφαση αυτή, με δεδομένο ότι η Πιαλέ Πασιά βρίσκεται εντός της πρώην Τ/κ συνοικίας στη Λάρνακα.

Όπως τονίζεται, “η θέση του Υπουργού, σε ότι αφορά την αλλαγή των τοπωνυμιών στις κατεχόμενες περιοχές μας είναι πως αυτή είναι απαράδεκτη και, ως εκ τούτου, θα ήταν ανακόλουθο

να συναινέσει σε μια τέτοια αλλαγή εντός της πρώην Τ/Κ συνοικίας της Λάρνακας”.

Καλεί παράλληλα τον κ. Λουρουτζιάτη να μετονομάσει κάποιο άλλο δρόμο, εκτός της πρώην τ/κ συνοικίας προς τιμ΄γς του εκλείποντας υπουργού, Τάσου Μητσόπουλου.

Δήμαρχος: "Δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί¨"

Κληθείς από το Sigmalive να σχολιάσει την επιστολή, ο Δήμαρχος Λάρνακας,Αανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί του Δήμου δεν αλλάζουν. Τόνισε ότι το κομμάτι που θα μετονομαστεί σε Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου είναι μεταγενέστερο και βρίσκεται εκτός της κατοικημένης περιοχής της πρώην τ/κ συνοικίας.

«Διατηρούμε την κοινή ιστορία με το να μεινει τα παραδοσιακό μέρος του δρόμου ως Πιαλέ Πασιά και μάλιστα μίας κατεύθυνσης δρόμος, αλλά το καινούριο κομμάτι που θα είναι διπλής κατεύθυνσης μετονομάζεται σε Πιάλε Πασιά», ανέφερε ο κ. Λουρουτζιάτης.

Ερωτηθείς εάν απάντησε στο υπουργείο, ο Δήμαρχος απάντησε αρνητικά, καθώς, όπως είπε, στο πρώτο μέρος της επιστολής τονίζεται ότι για τη μετονομασία ενός δρόμου δεν απαιτείται η σύμφωνος γνώμη του υπουργού.

Με βάση τα σχέδια του Δήμου Λάρνακας η Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου θα ξεκινά από το Πάρκο Ταπά Χανά μέχρι την ένωση της με τη Λεωφόρο Αρτέμιδος, τμήμα το οποίο είναι καινούργιο και διαφέρει μορφολογικά από το υπόλοιπο μέρος κατά μήκος του παραδοσιακού πυρήνα της Τουρκοκυπριακής Συνοικίας «Σκάλας».Η επίσημη τελετή της μετονομασίας προγραμματίζεται για την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, μετά το πέρας του πρώτου ετήσιου μνημόσυνου του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου.

ΠΗΓΗ: Η επιστολή εξασφαλίστηκε από το skalatimes.com

Keywords
Τυχαία Θέματα