Υπ.Δικαιοσύνης και ΔΗΚΟ συζήτησαν το απόρρητο επικοινωνίας

Ιωνάς Νικολάου και Νικόλας Παπαδόπουλος συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν μεταξύ τους το νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις που προωθούνται, σε σχέση με τον περαιτέρω περιορισμό του απορρήτου της επικοινωνίας.

Σκοπός της συζήτησης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του πρόεδρου του ΔΗΚΟ ήταν η διασφάλιση υποστήριξης του σχετικού νομοσχεδίου από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το νομοσχέδιο θεωρείται σημαντικό γενικότερα για σκοπούς διερεύνησης και δίωξης των αδικημάτων που περιλαμβάνονται στο άρθρο 17 του Συντάγματος,

όπως και σε θέματα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναμένεται επίσης από την έγκριση του νομοσχεδίου ότι θα ενισχυθούν και οι έρευνες για την οικονομία, αφού οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές θα αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης σε περισσότερα ηλεκτρονικά έγγραφα.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι είχε και μία συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών της Βουλής και πρόσθεσε ότι έχει προγραμματισμένη συνάντηση και με τον Άριστο Δαμιανού μέλος της Επιτροπής Νομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μέχρι σήμερα επαφές του για το θέμα, ο κ. Νικολάου είπε ότι με μια διαφοροποίηση, η οποία φαίνεται ότι είναι από όλους αποδεκτή και αποτελεί και ένα σημαντικό σημείο συζήτησης, πιστεύει ότι τελικά θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και αν είναι δυνατό ακόμα και ομοφωνία στην προσπάθεια για την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου.

Ερωτηθείς τί θα αλλάξει στο νομοσχέδιο, ο κ. Νικολάου είπε ότι ουσιαστικά θα τροποποιηθεί ένας ορισμός, ο οποίος αφορά τον όρο ασφάλεια της Δημοκρατίας, όρος που περιλαμβάνεται στην πρόνοια του άρθρου 17 του Συντάγματος και φαίνεται ότι αλλάζει για διάφορους λόγους τόσο σε σχέση με την πρόνοια του Συντάγματος για να μην υπάρχουν οποιαδήποτε ζητήματα που μπορεί κάποιος να εγείρει για αντισυνταγματικότητα, αλλά και από την άλλη να αφεθεί η ερμηνεία του όρου αυτού στο ίδιο το δικαστήριο το οποίο σε κάθε περίπτωση θα καλείται να εκδώσει ένα διάταγμα.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα