Υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού

Προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού διαβλέπει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση του βιβλίου «Cyprus – A Culinary journey» και όπως αναφέρει δημοσίευμα της StockWatch, αναγνώρισε τον καθοριστικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος.

Όπως είπε, διανύουμε άλλη μια εξαιρετική τουριστική χρονιά με πολύ καλές προοπτικές και από τη ρωσική αγορά και από

τις άλλες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, και χωρίς αμφιβολία επιβεβαιώνεται πως ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας μας.

«Θεωρούμε ως Κυβέρνηση πως υπάρχουν ταυτόχρονα προοπτικές για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού και γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη ο καταρτισμός και η έναρξη εφαρμογής μιας νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον τουρισμό, σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα έχει και το Υφυπουργείο Τουρισμού, και χωρίς αμφιβολία η προσπάθεια για την ποιοτική, στοχευμένη προβολή της χώρας μας σε αυτές τις κύριες αγορές πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι η Κύπρος έχει ευνοηθεί από τις συγκυρίες, αλλά με σωστές κινήσεις που έγιναν, η συγκυρία αυτή αξιοποιήθηκε, αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας σημαντικών νέων αεροπορικών εταιριών, κυπριακών και ξένων.

Υπενθύμισε, δε, ότι μόνο τον περασμένο χειμώνα επενδύθηκαν σημαντικά κεφάλαια στην υποδομή, δημιουργήθηκαν περίπου 10 χιλιάδες νέες κλίνες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, κάτι που δείχνει πως δεν είναι μόνο πρόσκαιρες και συγκυριακές οι καλές επιδόσεις αλλά ότι δημιουργούνται πολύ καλές και για το μέλλον.

Επιπλέον, εξήρε τη συνεισφορά του τουριστικού τομέα στην οικονομία χαρακτηρίζοντάς την «καθοριστική», και τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών της κρίσης ο τουρισμός παρέμεινε ανταγωνιστικός, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που έσπρωξε την οικονομία εκτός κρίσης και ύφεσης και που την διατηρεί σήμερα σε μια τροχιά πολύ ικανοποιητικής ανάκαμψης.

«Ασφαλώς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει και στον τουρισμό να παραμένουμε σε εγρήγορση, να βελτιωνόμαστε και να επενδύουμε», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα