ΥΠΑΜ: Περιφερειακός κόμβος για έρευνα και διάσωση η Κύπρος

Η Κύπρος έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο βασικότερος περιφερειακός κόμβος για έρευνα και διάσωση, παρά το μικρό της μέγεθος, είπε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Χαιρετίζοντας το Ετήσιο Σεμινάριο Έρευνας και Διάσωσης, που διοργάνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Άμυνας, στο Intercollege Λάρνακας, ανέφερε επίσης ότι μετά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης στην περιοχή, «ο ρόλος που καλείται το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας-Διάσωσης να διαδραματίσει αλλά

και όλες οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες είναι εξαιρετικά κρίσιμος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι σε μια περίοδο αστάθειας, με νέες προκλήσεις και ασύμμετρες απειλές «η Κύπρος στο κέντρο της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου προβάλλει ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε με φίλες γειτονικές χώρες της περιοχής, συνέχισε, περιλαμβανομένων και σχετικών συμφωνιών στο τομέα της έρευνας και διάσωσης λειτουργούν σταθεροποιητικά, συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή συνθηκών ειρήνης αλλά και της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας.

Για την προώθηση του στόχου αυτού εργαζόμαστε συστηματικά και αθόρυβα, ώστε να πετύχουμε και την ενίσχυση μας με κατάλληλα αεροναυτικά μέσα, για να είμαστε σε θέση να επιχειρούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, κατέληξε.

Το σεμινάριο, που είναι διάρκειας τριών ημερών, αφορά στην εκπαίδευση και αλληλοενημέρωση των Υπηρεσιών που συμμετέχουν στο σύστημα Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας, αλλά και στη διαχείριση κρίσεων και μεταναστευτικών ροών από περιοχές πολεμικών συγκρούσεων.

Συμμετέχουν πέραν των 100 υψηλόβαθμων στελεχών από 23 διαφορετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες, Εθελοντικούς Οργανισμούς και Ιδιωτικές Εταιρείες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα