Φόνος Άντη:Ευνοϊκός χειρισμός για ισοβίτη-Απετράπη απόδραση;

Κατά μέτωπο επίθεση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, εξαπέλυσε από τον αέρα της εκπομπής Πρωτοσέλιδο ο πρώην Διευθυντής Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στο ΑΚΕΛ που του καταλόγιζε διάφορα για τις Φυλακές, εξέδωσε επιστολή, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ «φόρτωνε» όλα τα κακώς κείμενα των φυλακών στον προηγούμενο διευθυντή των Φυλακών, τον κ. Γιώργο Τρυφωνίδη.

Ο κ. Τρυφωνίδης έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ

και απάντησε στον Υπουργό Δικαιοσύνης για όλα όσα του καταλογίζει, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Ανέφερε ότι πρόκειται για αναλήθειες και ανακρίβειες τα όσα παρουσιάζονται εκ μέρους του Ιωνά Νικολάου, που πλέον, όπως σημείωσε, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δικιά του αλλά και της οικογένειάς του.

Ο κ. Τρυφωνίδης, εξάλλου, κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο του ζητήθηκε ενόσω ήταν στη Διεύθυνση των Φυλακών να επιδείξει ευνοϊκή μεταχείριση σε ισοβίτη, ο οποίος εμπλέκετο στη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Ο κ. Τρυφωνίδης αρχικά ανέφερε ότι δεν θυμάται κάτι παρόμοιο, ωστόσο δευτερόλεπτα μετά και με δεύτερη, διευκρινιστική ερώτηση για το κατά πόσο του ζητήθηκε να επιδείξει ευνοϊκή μεταχείριση προκειμένου να αφήσει τον ισοβίτη να μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση (βαφτίσια), ενώ υπήρχαν πληροφορίες για σχεδιαζόμενη απόδρασή του από τα κατεχόμενα, ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι όντως έγινε κάτι τέτοιο και μάλιστα το συζήτησε μαζί με τον Υπουργό.

Ο κ. Τρυφωνίδης υπογράμμισε ότι ήταν έντονα αρνητικός σε κάτι τέτοιο. Μετά τη συζήτηση αυτή, ο Υπουργός συζήτησε την εξέλιξη αυτή και με την ηγεσία της Αστυνομίας, σημείωσε.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί ένας ισοβίτης μετά την καταδίκη του να πηγαίνει σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, διέλυσαν ό,τι έκανα σε 5 χρόνια

Ο κ. Τρυφωνίδης εμφανίστηκε έντονα κατηγορηματικός αναφορικά με τους χειρισμούς της σημερινής Διεύθυνσης των Φυλακών, η οποία του έδινε -όπως είπε- και συγχαρητήρια ενόσω ήταν αυτός στο τιμόνι της διεύθυνσης. Κάκισε, δε, το ότι του καταλογίζονται ευθύνες μέσω ανακριβειών και αναληθειών.

Σκοπός, επεσήμανε, δεν είναι η αντιπαράθεση, είπε ο κ. Τρυφωνίδης.

«Η κατάσταση τώρα στις Φυλακές είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που παρέλαβα εγώ», είπε ο πρώην Διευθυντής. Αντί, σημείωσε, «να τοποθετηθούν για τη διπλή απόδραση από τις κλειστές φυλακές που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, ρίχνουν ευθύνες σε εμένα».

Η ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, στην οποία αναφέρεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο κ. Τρυφωνίδης, τώρα πλέον έχει γίνει νόμος και κανονισμός στις φυλακές. Η χρήση ναρκωτικών, σημείωσε, και η διακίνηση κινητών στον χώρο, είναι εκτός ελέγχου.

«Η σημερινή διεύθυνση αδυνατεί να κάνει κάτι. Είναι ντροπή της διεύθυνσης. Διέλυσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα όσα έκανα εγώ σε 5 χρόνια», είπε ο πρώην Δ/ντης.

Keywords
Τυχαία Θέματα