Ξόρκισε την κατάρα και εδραιώνεται

Τη σημαντικότερη νίκη –μέχρι την επόμενη- στο πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ με 3-1. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πιο αποτελεσματικοί από την ομάδα της Λάρνακας και σημείωσαν την 4η τους ανατροπή, ενώ με τις εφτά συνεχόμενες νίκες κατέγραψαν το μεγαλύτερο σερί μέχρι στιγμής. Παράλληλα, ξόρκισαν την κατάρα που τους κατέτρεχε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τους ήθελε να μην κερδίζουν τις διεκδικήτριες ομάδες για τον τίτλο, την ΑΕΚ

και τον Απόλλωνα. Το πλέον σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι ξέφυγε στο +5 από την ομάδα της Λάρνακας και εδραιώνεται στην κορυφή.

Γράψαμε προηγουμένως για το πέναλτι της ισοφάρισης και τα άλλα δυο μεγάλα λάθη του Μασιά. Επομένως, ας συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό.

Η απουσία του Λορένζο Εμπεσίλιο επηρέασε πάρα πολύ την ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ, στο πρώτο ημίχρονο. Διάθεση υπήρχε, αλλά δεν ήταν αρκετό για να βοηθήσει την ομάδα του Δώνη να βρει τους τρόπους και να απειλήσει τον Πάμπλο. Έπαιξε ρόλο η μέτρια παρουσία του Ζαχίντ και η σχεδόν κακή του Σάλαϊ. Ο Ορ από την άλλη ήταν ελαφρώς καλύτερος, αλλά ούτε αυτός μπορούσε να δημιουργήσει ή να τροφοδοτήσει τον Ποτέ που ήταν … κομμένος από τους συμπαίχτες του. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέραν της ισοφάρισης, ο ΑΠΟΕΛ είχε μόλις ένα καλό σουτ και αυτό προς το τέλος. Αντίθετα, στη μεσαία γραμμή οι Μοράις και Σόουζα ήταν πολύ καλοί απέναντι σε μια από τις καλύτερες τριάδες του πρωταθλήματος, Λαρένα, Λαμπάν και Τομάς.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος, πιο απαιτητικός. Ο Ζαχίντ που είχε σημαντικό ρόλο προσαρμόστηκε πλήρως και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ανατροπή. Ωστόσο η μεγάλη νίκη έχει ονοματεπώνυμο: Γιώργος Εφραίμ. Η παρουσία του Κύπριου διεθνή ήταν καταλυτική. Το εκπληκτικό τέρμα και η πάσα πάρε βάλε στον Ενσούε καθόρισε και το αποτέλεσμα, ενώ υπενθύμισε την κλάση του ποδοσφαιριστή, αλλά και πόσο έλειψε φέτος για την ομάδα του.

Δεξιά "πονούσε", ο Πολιάκοφ έχανε

Τέλος, κάτι που αξίζει να αναφερθεί και χρίζει άμεσης βελτίωσης, είναι ότι σχεδόν όλες οι καλές φάσεις και το γκολ της ΑΕΚ προήλθαν από τη δεξιά πλευρά. Επίσης, ο Πολιάκοφ φάνηκε να χρειάζεται ακόμα χρόνο προσαρμογής, αφού στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες των κιτρινοπράσινων «έχασε» τη μονομαχία από τον προσωπικό του αντίπαλο. Στο γκολ με τον Φλοριάν, στο δοκάρι με τον Ακοράν και στην τελευταία φάση με τον Τρισκόφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα