«Παραδίδει» το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

19:29 21/1/2018 - Πηγή: iApopsi

«Δεν είναι παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος “Μακεδονία” σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».

Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος» των Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μάρη, με τον πρωθυπουργό επί της ουσίας να ομολογεί ότι έχει αποφασίσει να παραδοθεί άνευ όρων στα κελεύσματα του γειτονικού κρατιδίου. Την ίδια

ώρα στη Θεσσαλονίκη ο λαός εκφράστηκε και έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα», με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου να δίνουν αριθμό συμμετεχόντων που ξεπερνά τις 400.000 άτομα.

Έχοντας ήδη διαβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έστειλε το δικό του μήνυμα για το Σκοπιανό. «Ο κ. Τσίπρας, η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρέπει να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο λαός της Μακεδονίας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Να μη ψηφίσει η Βουλή την παράδοση του ονόματος. Αν αυτό συμβεί, η πράξη αυτή θα είναι προδοσία», σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Αλήθεια, αν υποθέσουμε ότι κατ’ ευφημισμόν επιτυγχάνεται μια «λύση» και η ΠΓΔΜ ονομάζεται erga omnes «Άνω Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία» ή «Σλαβική Μακεδονία» ή όπως αλλιώς με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι θα εξαφανίσουν από το Σύνταγμά τους οι αλυτρωτικές βλέψεις; Η απάντηση είναι κανείς.

Τέλος και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ερήμην των Ελλήνων πολιτών καθιστά τη διαδικασία από μόνη της νόθα.

Keywords
Τυχαία Θέματα