Ξηρός: Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα ...

Δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τις Αρχές ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ανακρίνεται τις τελευταίες ώρες και ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, τόσο στο σπίτι που διέμενε τους τελευταίους 2 μήνες στην Ανάβυσσο, όσο και σε διάφορα μέρη της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν συνεργάτες του.

Ο ίδιος είπε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν δικά του, ζούσε μόνος του όλον αυτόν τον χρόνο από τη στιγμή που απέδρασε, ενώ δεν έδωσε εξηγήσεις για το που βρήκε τα χρήματα με τα οποία πλήρωνε το σπίτι.Ο Χ. Ξηρός τόνισε ότι είχε καταλάβει ότι οι αστυνομικοί

τον είχαν εντοπίσει και τον παρακολουθούσαν και σκόπευε να αλλάξει κρυσφήγετο, αλλά δεν πρόλαβε. Μάλιστα, ευχήθηκε να μην γίνει επιχείρηση να τον συλλάβουν το βράδυ, οπότε και θα υπήρχε ανταλλαγή πυροβολισμών και πιθανότατα θύματα. «Δεν είμαι τζιχαντιστής, δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν, δεν μετανιώνω για τίποτα», δήλωσε ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση.Ο δικηγόρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση που του μετέφερε ο Χ. Ξηρός:«Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δοσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχτηκα, γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτηρας σε καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσίλογων, Σαμαρά Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας αγώνας».Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα σήμερα το απόγευμα.Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να έχουν εντοπιστεί συνεργοί του Χ. Ξηρού.

Πηγή zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα