Ξέσπασε στον πάγκο ο Σουάρες (βιντεο)

Ο Όσκαρ Ταμπάρες σήκωσε για προθέρμανση τον Λουίς Σουάρες, αλλά (σωστά) δεν τον έριξε ποτέ στη μάχη με τη Βενεζουέλα με αποτέλεσμα ο Ουρουγουανός φορ να ξεσπάσει χτυπώντας τον πάγκο. Γιατί δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο φορ της Μπαρτσελόνα.

Η Ουρουγουάη αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Copa America

Centenario - για πρώτη φορά από το 1997 που δεν περνά φάση ομίλου - μετά την ήττα από τη Βενεζουέλα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σελέστε", Όσκαρ Ταμπάρες δέχεται δριμύτατη κριτική επειδή δεν χρησιμοποίησε τον Λουίς Σουάρες.

Ο φορ της Μπαρτσελόνα δεν άντεξε το "καψώνι" του Ουρουγουανού τεχνικού, καθώς σηκώθηκε για "ζέσταμα" αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, και ξέσπασε. Αρχικά κατευθύνθηκε προς το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, εκστόμισε μερικά... "γαλλικά" και στη συνέχεια ξέσπασε στον πάγκο χτυπώντας τον, με τους συμπαίκτες του να τον κοιτούν αμήχανα. Δείτε το video που ακολουθεί:

Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής!

Κι όμως, ο Λουίς Σουάρες είχε άδικο. Δεν φταίει ο Όσκαρ Ταμπάρες που δεν έπαιξε, ούτε για τα όσα άκουσε. Η αλήθεια είναι - σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων - ότι ο φορ της Μπαρτσελόνα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, κάτι που δεν γνώριζε προφανώς.

Κι αυτό γιατί είχε δηλωθεί από την ομοσπονδία της χώρας του ως τραυματίας - λόγω προβλήματος που είχε μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης - στην επίσημη λίστα που παραδόθηκε στη διοργανώτρια αρχή. Οι κανόνες του Copa America είναι σαφείς. Όταν κάποιος δηλώνεται ως τραυματίες δεν μπορεί να αγωνιστεί. Μπορεί, όλα τα υπόλοιπα. Να είναι στον πάγκο, να κάνει ζέσταμα, να περάσει αντί-ντόπινγκ κοντρόλ. Αλλά, όχι να αγωνιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα