Νεκροταφείο πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα

Πως θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι στην Κίνα υπάρχει «νεκροταφείο» πολυτελών αυτοκινήτων; Περίεργο και όμως αληθινό…

Στην Τσενγκντού, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, βρέθηκαν περισσότερα από 200 αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα, μέσα στα οποία ήταν και πάρα πολλά σεντάν πολυτελείας. Μερικά από αυτά τα αμάξια ήταν Audi, Mercedes-Benz, Bentley και Land Rover και όπως καταλαβαίνεται

η αξία τους είναι αρκετά μεγάλη.

Επί της ουσίας, βρέθηκαν παρατημένα σε ένα δημόσιο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου είχαν κρυφτεί από τα χόρτα που είχαν φυτρώσει και υποδήλωναν πως βρίσκονταν εκεί παρατημένα για πολλά χρόνια.

Μόνο οι δύο από τις Bentley που βρέθηκαν, πιστεύεται ότι κοστίζουν περίπου 3 εκατομμύρια γιουάν το καθένα, δηλαδή 405.000€. Πως είναι δυνατόν όμως να ξεχάσει κάποιος ένα τόσο ακριβό αμάξι στο parking;

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, πολλά από τα συγκεκριμένα οχήματα είχαν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές υποθέσεις, ενώ τα υπόλοιπα τα είχαν χρησιμοποιήσει έπειτα οι δράστες για την διαφυγή τους και για να χάσουν τα ίχνη τους.

Όσο για τις εγκληματικές υποθέσεις, η αστυνομία δήλωσε πως ήταν αρκετά πολύπλοκες και συνεργάστηκαν πολλά τμήματα, ούτως ώστε να καταφέρουν να επιλύσουν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Τον τελευταίο χρόνο όμως, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να επιτρέπουν στα δικαστήρια να βγάζουν αυτά τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες, σε δημοπρασία, με σκοπό να κερδίζει κάτι το κράτος από όλη αυτή την υπόθεση και να μην μένουν για χρόνια έτσι ανεκμετάλλευτα.

Πηγή:aggouria.net

Keywords
Τυχαία Θέματα