Ξέσπασε η Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη την προηγούμενη αγωνιστική, κάτι που πέτυχε τώρα στην 28η μέρα της Ligue 1, μετά από το 4-1 επί της Λανς στο "Παρκ ντε Πρενς", περιμένοντας, πάντως, το παιχνίδι της Λιόν.

Ο Λοράν Μπλαν αντιμετώπιζε την ουραγό της κατηγορίας και ως εκ τούτου είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάποιους αναπληρωματικούς όπως ο Ζουμανά Καμαρά, Αντριάν Ραμπιό και Ζαν Κριστόφ Μπαεμπέκ, ώστε να διαθέτει

φρέσκα πόδια στην προσπάθεια που θα κάνει σε 4 ημέρες στο Λονδίνο απέναντι στην Τσέλσι για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο ακόμα και με τις αλλαγές των πρωταθλητών Γαλλίας. Το ιδιαίτερο στοιχείο του 1ου ημιχρόνου ήταν ο Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με κεφαλιά και "ψαλίδι" και σκόραρε στο 43' με μακρινή εκτέλεση φάουλ.

Στο 2ο ημίχρονο ανέλαβαν δράση οι... κανονικοί πρωταγωνιστές των Παριζιάνων. Αρχικά, στο 60ό λεπτό, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σημείωσε (με πέναλτι) το 94ο τέρμα του για λογαριασμό της Παρί και συνεχίζει το κυνήγι του Πέδρο Παουλέτα (109 γκολ) στην κορυφή των αρχισκόρερ του συλλόγου. Ο Γιοάν Τουζγκάρ μείωσε μετά από λίγα λεπτά, ωστόσο το παιχνίδι παρέμεινε στο γήπεδο των παικτών του πρώην προπονητή της Παρί, Αντουάν Κομπουαρέ, οι οποίοι "λύγισαν" στο τέλος. Ο Μπλεζ Ματουιντί και ο Χαβιέρ Παστόρε, οι δύο από τις 3 αλλαγές του Μπλαν (η άλλη ήταν ο Έντισον Καβάνι) βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα κι έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα