Ξεπαγώνει η υπόθεση της Δρομολαξιάς

Ανακινείται το θέμα της απαλλοτρίωσης και αγοραπωλησίας της τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» της τηλεόρασης του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Γεωργίου κάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις με βάση τα ευρήματα της Επιτροπής, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση η οποία μέχρι τώρα φαίνεται ότι είχε «μπει στο ψυγείο».

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του Υπουργού Εσωτερικών βρίσκεται επιστολή που απέστειλε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη New Dimensions, με την οποία αιτείται

παρέμβαση της Βουλής προκειμένου να ακυρωθεί εξ αρχής όλη η διαδικασία ανάπτυξης του έργου AERO.

Σύμφωνα με την επιστολή, η όλη διαδικασία ανάπτυξης του AERO «πάσχει από τη ρίζα της», αφού ο Τ/Κ αρχικός ιδιοκτήτης ουδέποτε διέμενε στις ελεύθερες περιοχές, για να μπορούσε να τύχει έγκρισης η αίτησή του να μεταβιβάσει το ακίνητό του σε εταιρεία συμφερόντων του Νίκου Λίλλη.

Επικαλούμενη το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την απαλλοτρίωση και αγοραπωλησία τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά, η εταιρεία New Dimensions Property Developments ζητά παρέμβαση της Βουλής προς το Υπουργικό Συμβούλιο για να ακυρωθεί εξ αρχής όλη η διαδικασία ανάπτυξης του έργου AERO.

Με επιστολή προς την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, την οποία ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Γεωργίου κοινοποίησε στον υπουργό Εσωτερικών και στη γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη New Dimensions, αιτείται να ακυρωθεί τόσο η μεταβίβαση του τ/κ τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά στην εταιρεία Wadnick του Νίκου Λίλλη όσο και η έκδοση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα