Και τώρα Champions League η Μπάγερν, κυνηγάει η Ντόρτμουντ

Η Μπάγερν Μονάχου ξεπέρασε και τον τελευταίο σκόπελο πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία, αν και η Ντόρτμουντ δεν σταματάει την καταδίωξη.

Η Μπάγερν έβγαλε με επιτυχία από το πρόγραμμα το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο και το 2-0 στο Βερολίνο κόντρα στη Χέρτα μπροστά σε 74.000 θεατές, ουσιαστικά την έστεψε πρωταθλήτρια για 26η φορά στην ιστορία της. Το παιχνίδι απέναντι στην μέχρι πρότινος τρίτη δύναμη τη χώρας δεν εγκυμονούσε εκπλήξεις τελικά. Η ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και μετρά τέσσερις αγώνες δίχως νίκη,

ο ένας μεσοβδόμαδα στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην Ντόρτμουντ για τα ημιτελικά του DFB Pokal.

Το rotation τόσο του Ούγγρου τεχνικού όσο και του Πεπ Γκουαρδιόλα προκάλεσε ένα 1ο ημίχρονο δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματά τους. Το 2ο μέρος άνοιξε με γκολ του Αρτούρο Βιδάλ, με συνέπεια οι Βαυαροί να παραμείνουν στο προσκήνιο και να απειλήσουν περισσότερο. Το επόμενο γκολ καθυστέρησε, αλλά σημειώθηκε με ένα καταπληκτικό σουτ του Ντάγκλας Κόστα στο 79'. Η Μπάγερν "κλείδωσε" τη νίκη και ακολούθως πραγματοποίησε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Champions League με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία.

Χέρτα (4-1-4-1): Κραφτ, Πέκαρικ, Λάνγκαμπ, Λούστενμπεργκερ, Πλάτενχαρντ, Σταρκ, Μίτελσταντ, Βάιζερ, Τσιγκερτσί (83' Κολς), Στόκερ (64' Καλού), Ιμπίσεβιτς (46' Σίμπερ)

Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ, Ραφίνια (57' Αλάμπα), Μπενατιά, Τάστσι, Κίμιχ, Βιδάλ, Τιάγκο, Μίλερ (57' Ριμπερί), Γκέτσε, Κόστα, Λεβαντόβσκι (84' Μαρτίνεθ)

Η Ντόρτμουντ καθυστερεί τη στέψη της Μπάγερν, αφού πέρασε εύκολα από την έδρα της Στουτγκάρδης με 3-0 και διατηρεί τις -έστω μαθηματικές- ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, η Μπορούσια αντιμετώπιζε μία ομάδα σε κρίση, η οποία όλη την εβδομάδα βρισκόταν στο επίκεντρο γκάλοπ για την ομάδα που θα ακολουθήσει το Ανόβερο στη Zweiteliga. Παρά τους όρκους πίστης για την πρώτη νίκη μετά από πέντε αγώνες, στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βρίσκονταν δύο γκολ πίσω.

Ο Σίντζι Καγκάβα από κοντά και ο Κρίστιαν Πούλισιτς που πήρε ακόμα ένα παιχνίδι στο αρχικό σχήμα έβαλαν μπροστά στο σκορ τη Μπορούσια, η οποία σε κανένα σημείο δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους παίκτες του Γίργκεν Κράμι. Αν και δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, οι Βεστφαλοί έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Χενρίχ Μεχιταριάν, παίζοντας φουλ επίθεση αν και τους έλειπε ο αρχισκόρερ με 23 γκολ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Στουτγκάρδη (4-2-3-1): Τίτον, Κλάιν, Σβάαμπ, Μπάρμπα (80' Χάιζε), Ινσούα (62' Νίντερμαϊερ), Ρουπ (62' Μάξιμ), Γκέντνερ, Χάρνικ, Ντιντάβι, Κόστιτς, Βέρνερ

Ντόρτμουντ (4-1-4-1): Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Ντουρμ, Βάιγκλ (82' Σαχίν), Μεχιταριάν, Καγκάβα, Ρόις (76' Σμέλτσερ), Πούλισιτς (76' Λάιτνερ), Ράμος

Keywords
Τυχαία Θέματα