Ξεκίνησε ο οδικός έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ο οδικός έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ με το σύνθημα «Με μόνο 2 ευρώ συνεχίζουμε μαζί στη ζωή», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου, που φέτος γιορτάζει 30 χρόνια.

Σε περίπτερο που έχει στηθεί στη λεωφόρο Μακαρίου, η πολιτεία, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, μετέβαιναν από το πρωί για να δώσουν την εισφορά τους προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ για στήριξη ασθενών με καρκίνο και τις οικογένειες τους.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέδωσε εισφορά ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας Κύπρος

Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είμαστε εδώ σήμερα για ακόμα μια χρονιά για να δείξουμε με την παρουσία μας ότι υποστηρίζουμε αυτή την προσπάθεια του ΠΑΣΥΚΑΦ, η οποία προσπάθεια συνεχίζεται για 30 χρόνια και θεωρώ ότι οι Υπηρεσίες που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ είναι ανεκτίμητες προς το συνάνθρωπο μας και θέλουμε πράγματι να υποστηρίξουμε εμπράκτως το τι κάνει».

«Οι Υπηρεσίες προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από την συγκεκριμένη ασθένεια θα επεκταθούν. Επιτέλους, το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού”, είπε.

Οπως ανέφερε, εντός των επόμενων ενός ή δύο μηνών “θα έχουμε την τελική πρόταση στο Υπουργικό για πλήρη κοστολόγηση και θέλουμε να προχωρήσουμε τάχιστα με αυτή την διαδικασία έτσι ώστε και οι συνανθρώποι μας προέρχονται και από την Πάφο, από την Λεμεσό να μπορούν να περιθάλπονται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και σίγουρα στα επίπεδα που προσφέρει το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου”.

Οπως σημείωσε, “είμαστε δίπλα σας. Οτιδήποτε είμαστε στη διάθεση σας. Συνεχίστε την προσπάθεια και την βοήθεια την οποία προσφέρεται αφιλοκερδώς και απλόχερα προς τους συνανθρώπους μας και σίγουρα η προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι εκεί στήριγμα σας και συμπαραστάτης».

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, στις δικές του δηλώσεις, αφού είπε ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ επιτελεί θεάρεστο έργο, σημείωσε ότι όσο καλό κράτος και να υπάρχει, «ποτέ δεν θα καταφέρουμε εμείς σαν κράτος, απρόσωποι και σκληροί όπως είναι η πραγματικότητα του κράτους, να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο με την ανθρωπιά και την αγάπη η οποία εκφράζεται μέσα από τους εθελοντές και ειδικά τον ΠΑΣΥΚΑΦ και για τις προσφορές των οποίων είμαστε υπόχρεοι για όλα αυτά τα χρόνια που ανιδιοτελώς και με περίσσευμα ψυχικό προσφέρετε».

«Μπράβο σας και καλή συνέχεια», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του σώματος Βασιλική Αναστασιάδου, σε δηλώσεις του, παραδίδοντας την εισφορά της Βουλής, είπε ότι η βοήθεια που μπορεί να δώσει η Βουλή είναι περισσότερο στη στήριξη μέσω νομοσχεδίων και εξέταση θεμάτων παρά μία μικρή εισφορά, η οποία είναι ενδεικτική, είναι συμβολική, είναι ενθάρρυνση προς όλη την κοινωνία να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν στο θαυμάσιο και σπουδαίο έργο που κάνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ που δεκαπλασιάζει την στήριξη που παίρνει από το κράτος , με τη στήριξη των εθελοντών και της κοινωνίας που εισφέρει για τους σκοπούς του ΠΑΣΥΚΑΦ.

«Οι Υπηρεσίες σας είναι χρήσιμες προς την κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι με τη στήριξη της κοινωνίας θα τις πολλαπλασιάσετε», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Άννα Αχιλλεούδη, σε δηλώσεις της είπε ότι έχουν δημιουργήσει αρκετά πράγματα για βελτίωση των καταστάσεων όσον αφορά την ασθένεια του καρκίνου.

Ένα σημαντικό κομμάτι της προσφοράς του ΠΑΣΥΚΑΦ, συνέχισε, είναι τα θέματα πρόληψης, διαφώτισης.

Ανέφερε, επίσης, ότι το οικονομικό μέρος είναι πολύ δύσκολο γιατί ξεκινώντας μέσα στην πορεία αυτού του χρόνου, έχουν φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζουν στο σπίτι 2,5 χιλιάδες άτομα με εμπειρία καρκίνου που το χρειάζονται και τα μέλη της οικογένειάς και σαν σύνολο, περισσότερο από 5 χιλιάδες άτομα που περιλαμβάνει και νέους ασθενείς που μπορεί να θέλουν στήριξη, αποκατάσταση ή ό,τι άλλες ανάγκες έχουν.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε 2 με 2,5 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός του έτους. Βεβαίως, από αυτή την εκστρατεία ελπίζουμε να περάσουμε το μισό εκατομμύριο. Η Κυβέρνηση μας δίνει το 10% των δαπανών που και αυτό είναι μικρό πιστεύω, αλλά η αγάπη του κόσμου, είμαστε, δημιουργηθήκαμε, από απλούς ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου πριν από 30 χρόνια και προχωρούμε με το κάθε μέλος της κοινωνίας και αυτό είναι σημαντικό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα