Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού

Το Γραμμικό πάρκο πίσω από το Προεδρικό γέμισε από νεολαία
Για πρώτη φορά οργανωμένα 563 ομάδες από οικογένειες, φίλους, συνεργάτες, οργανισμούς, εταιρείες και εθελοντικές οργανώσεις κατέκλυσαν με ενθουσιασμό δρόμους, πάρκα, αγρούς και παραλίες

Πραγματοποιήθηκε, χθες, η έναρξη της μεγαλύτερης εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού που έγινε ποτέ στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Γραμμικό πάρκο πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε από νεολαία, τους διοργανωτές της εκστρατείας,

κρατικούς και μη αξιωματούχους, όπου όλοι μαζί έδωσαν το μήνυμα σε 35.500 συμπολίτες μας που περίμεναν με ανυπομονησία τη μεγάλη έναρξη.

Με την αρωγή της Επιτρόπου
Το «Together! Cyprus» ανέλαβε για άλλη μια χρονιά την εκπλήρωση του οράματος και με την αρωγή της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, η οποία έθεσε την εκστρατεία υπό την αιγίδα της, και την υποστήριξη του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη, κατάφερε να συμπορευτεί με τόσες χιλιάδες εθελοντών όλων των ηλικιών και να δημιουργήσει την πιο επιτυχημένη εκστρατεία καθαρισμού που έγινε ποτέ στο νησί.

Στην έναρξη της εκστρατείας, το «παρών» τους έδωσαν o Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Βουλευτής Χαράλαμπος Θεόπεμπτου, η Χριστίνα Πετρούδη εκπρόσωπος ΔΗΣΥ, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκης.

Άδειες μπουκάλες και τενεκεδάκια
Μετά τον καθαρισμό του ανατολικού άκρου της παραλίας στο Καρνάγιο της Λεμεσού, που έγινε το Σάββατο από μαθητές και φοιτητές, μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, της Κίνησης Πολιτών «Πράσινη Λεμεσός» και της Κίνησης Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, ανέλαβαν να καθαρίσουν τη δυτική πλευρά του, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let's Do It Cyprus Καθαρί-ΖΩ την Κύπρο σε μια μέρα». Άδειες μπουκάλες και τενεκεδάκια αναψυκτικών, σακούλια, μπαταρίες και πολλά άλλα είδη ανακυκλώσιμων και μη σκουπιδιών, ακόμη και ελαστικά αυτοκινήτου, απομακρύνθηκαν από την παραλία του Καρνάγιου.

«Τραγική η κατάσταση στο Καρνάγιο»
Όπως δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Παναγιώτης Γαβριήλ, «δυστυχώς στο Καρνάγιο η κατάσταση είναι τραγική και προσπαθούμε όσο μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια, από τα οποία τα ανακυκλώσιμα τα μαζεύουμε ξεχωριστά για να πάνε στην ανακύκλωση».

«Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους πολίτες ότι το περιβάλλον χρειάζεται φροντίδα και δεν μπορούμε να αφήνουμε τα σκουπίδια στο έλεος του Θεού και να ρυπαίνουμε καθημερινά», είπε ο κ.Γαβριήλ, υποδεικνύοντας πως, την ώρα που η Σουηδία αξιοποιεί πλήρως τα σκουπίδια της, σε σημείο που αναγκάζεται να εισαγάγει από άλλες χώρες, στην Κύπρο τα σκουπίδια «βρίσκονται έξω από την πόρτα μας».

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης ενορίας Τσιφλικούδια, Αντρέας Παναγιώτου, ανέφερε πως πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να μη ρυπαίνουν τον τόπο, πόσω μάλλον παραλίες που πρέπει να αποτελούν πρότυπο καθαριότητας, είπε, όπως η παραλία στο Καρνάγιο, που συνορεύει με τη μαρίνα και το λιμάνι Λεμεσού.

563 ομάδες
Για πρώτη φορά οργανωμένα 563 ομάδες από οικογένειες, φίλους, συνεργάτες, οργανισμούς, εταιρείες, εθελοντικές οργανώσεις, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Περιβάλλοντος, την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων, το Τμήμα Αλιείας και άλλα Τμήματα του Δημόσιου Τομέα και όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έγιναν μια γροθιά για τον σκοπό και κατέκλυσαν με ενθουσιασμό δρόμους, πάρκα, αγρούς και παραλίες.

Διάσημες παρουσίες
Η Πρέσβειρα Εθελοντισμού 2017 του «Together! Cyprus» ήταν η Χριστιάνα Αριστοτέλους, ενώ οι ηθοποιοί Μαρία Ιωάννου και Στέφανος Μιχαήλ, ο stand up comedian Λούης Πατσαλίδης, ο οδηγός formula Τίο Έλληνας και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Χαράλαμπος Κυριάκου, στάθηκαν στο πλευρό του «Let’s Do It! Cyprus». Όπως αναφέρεται, όραμα των διοργανωτών του «Together! Cyprus», είναι μία Κύπρος καθαρή, με εδραιωμένη περιβαλλοντική συναίσθηση και μία κοινωνία όπου η αγάπη για τον εθελοντισμό να είναι δεδομένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα