Βαζέχα: «Βοηθός μόνο λόγω Βλάνταν»

Επί πολλών θεμάτων τοποθετήθηκε σε συνέντευξη του σε πολωνική ιστοσελίδα ο Κριστόφ Βαζέχα.

Ο βοηθός προπονητής της Ομόνοιας μίλησε για το αξίωμα αυτό με πολύ χαρακτηριστικά λόγια: «Θα μπορούσα να δουλέψω σε κάποιες ομάδες της Πολωνίας. Όλοι θέλουν να είναι πρώτοι προπονητές και ν΄αποφασίζουν, αλλά μερικές φορές είναι καλύτερα να είσαι βοηθός σε μία ομάδα, παρά να αναλάβεις πρώτος προπονητής σε μία άλλη που είναι αδύναμη. Τώρα το κάνω (επιλογή να είναι βοηθός), γιατί γνωρίζω πολύ καλά τον Βλάνταν (Μιλόγεβιτς). Με άλλο προπονητή,

ίσως να μην το αποφάσιζα», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε όπως σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι το συμβόλαιο τους είναι μέχρι το Μάιο και μετά θα αποφασιστεί τι θα γίνει.

Ο Βαζέχα αναφέρθηκε στα οικονομικά της Ομόνοιας (είναι σε κρίση αναφέρει), αλλά και τη παρούσα αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Είμαστε δώδεκα βαθμούς από τη πρωτοπόρο ομάδα. Είμαστε όμως στα προημιτελικά του κυπέλλου. Θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να τερματίσουμε τουλάχιστον τρίτοι για να παίξουμε στο Europa League».

Ο Βαζέχα μίλησε και για τη ζωή στη Λευκωσία, την αντιπαλότητα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ και τους οπαδούς: Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, είναι όπως λέμε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Ρουχ-Γκόρνικ (υπάρχει τεράστια αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες στη περιοχή της Σιλεσίας), όμως εδώ ακούμε καλά λόγια από τους οπαδούς του αντιπάλου (αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα με οδηγό ταξί, φίλο του ΑΠΟΕΛ). Με αναγνωρίζουν στο δρόμο, αλλά δεν υπάρχει φυσικά Βαζεχαμανία, όπως στην Ελλάδα. Τότε όμως ήμουν ποδοσφαιριστής, τώρα δεν είμαι στο προσκήνιο».

Ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ότι τα πάει εξαιρετικά με την επικοινωνία, παρόλο που μερικές φορές δυσκολεύεται όταν οι Κύπριοι πουν κάτι στην «διάλεκτο» τους. Χρειάζονται επίσης Αγγλικά, για να επικοινωνείς με τους πολλούς ξένους παίκτες στην ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα