Βρετανός ΥΠΕΞ: Οι Τ/κ να δείξουν ότι θέλουν λύση

Την ανάγκη η τουρκοκυπριακή κοινότητα να καταστήσει σαφές ότι θέλει να εμπλακεί σε μια διαδικασία λύσης, επισήμανε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, απαντώντας σε ερώτηση για το υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να αλλάξει η τουρκική στάση στο Κυπριακό.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Χάμοντ εκτίμησε ότι υπάρχει επαρκής δυναμική ώστε οι συνομιλίες να έχουν πιθανότητα επιτυχίας.

"Αν υπάρξει αυτή η δυναμική, τότε μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η διεθνής κοινότητα θα ασκήσει τη μέγιστη πίεση επί κυβερνήσεων εκτός Κύπρου

να υποστηρίξουν ή τουλάχιστον να μην παρεμβληθούν σε αυτή τη διαδικασία", πρόσθεσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Σημείωσε επίσης ότι η ΕΕ έχει στενή σχέση εργασίας με την Τουρκία και θα θέλει να διασφαλίσει ότι η διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορεί να εξελιχθεί με επίδειξη καλής θέλησης από όλες τις πλευρές.

Σε ό,τι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο κ. Χάμοντ είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίζει να υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιεί την ΑΟΖ της "χωρίς παρεμβολές από άλλους".

Ο υπουργός μιλούσε σε εκδήλωση στο βόρειο Λονδινό που διοργάνωσαν οι Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου, παρουσία μελών της παροικίας και των Συντηρητικών βουλευτών του βορείου Λονδίνου, εκ μέρους των οποίων ζήτησε την ψήφο των Κυπρίων της Βρετανίας στις εκλογές της 7ης Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα