Βρετανός ΥΠΕΞ: Η ΔΕΑ κάνει φανταστική δουλειά

Το ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) επισκέφτηκε το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται.

Φτάνοντας στο εργαστήριο, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, ο Βρετανός Υπουργός ενημερώθηκε για το έργο της ΔΕΑ, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τον χώρο του εργαστηρίου, όπου γίνεται η ταυτοποίηση των των σωρών.

Η ΔΕΑ

«κάνει φανταστική δουλειά» είπε στις δηλώσεις του ο κ. Χάμοντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο δικοινοτικό χαρακτήρα της, λέγοντας ότι τυγχάνει σεβασμού από όλους, στην προσπάθεια της να επιλύσει μια από τις πτυχές του Κυπριακού.

«Η ταυτοποίηση των σωρών και η επιστροφή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα στις οικογένειές τους είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας επούλωσης των πληγών» είπε.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «έχουν ακόμη ένα τεράστιο όγκο εργασίας να διεκπεραιώσουν».

Ο κ. Χάμοντ αναφέρθηκε καταληκτικά στις δεξιότητες και στην αφοσίωση του προσωπικού και ευχήθηκε «να είμαστε σε θέση να υποστηρίζουμε το έργο της Επιτροπής για πολλά χρόνια ακόμη» στην προσπάθεια της να επιλύσει τις περίπου 1.500 υποθέσεις αγνοουμένων που απομένουν.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τον Βρετανό Υπουργό ενημέρωσαν οι βοηθοί των τριών μελών της ΔΕΑ, Ξενοφών Καλλής, Μουράτ Σοϊζάλ και Φλόριαν φον Κόνιγκ, καθώς οι ίδιοι απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Παρόντες ήταν και μέλη του επιστημονικού προσωπικού, οι οποίοι έκαναν λεπτομερή ενημέρωση για το έργο και τις προσκλήσεις του προγράμματος εκταφής και ταυτοποίησης, ενώ τόσο ο Υπουργός, όσο και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευαν επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα