Βρετανικό ΥΠΑΜ: 256 εκατομμύρια λίρες για αναβάθιση Βάσεων για την Κύπρο

Ο Οργανισμός Αμυντικής Υποδομής (DIO) του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.   ανέθεσε στη Mitie Defense Limited σύμβαση £256 εκατομμυρίων για την παροχή βασικών υπηρεσιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου που υπηρετούν στην Κύπρο.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Mitie να παρέχει εργασίες συντήρησης, επισκευές, σέρβις και διαχείριση σκληρών εγκαταστάσεων σε κάθε τμήμα του κτήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Κύπρο,

από την RAF Ακρωτήρι, την Επισκοπή και τη Δεκέλεια έως τον Άγιο Νικολιά, το Τρόοδος, το Bloodhound Camp και το Radio Sonde.

Η σύμβαση είναι αρχικής επταετούς διάρκειας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει κυπριακές εταιρείες στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Είναι η δεύτερη σύμβαση που τίθεται σε λειτουργία στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Overseas Prime Contracts (OPC) της DIO, μετά από σύμβαση που τέθηκε σε λειτουργία στο Γιβραλτάρ τον Νοέμβριο του 2022. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω συμβάσεις διαχείρισης εγκαταστάσεων σε άλλες τοποθεσίες, όπως η Γερμανία, τα Νησιά Φώκλαντ και το νησί Ascension.

Οι νέες συμβάσεις έχουν αναπτυχθεί λαμβάνοντας υπόψη συστάσεις για βελτιώσεις στις τρέχουσες ρυθμίσεις και θα σημαίνουν καλύτερη υπηρεσία για το στρατιωτικό προσωπικό που εδρεύει στο εξωτερικό. Επιδιώκουν να παρέχουν καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής και ταχύτερες επισκευές, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τις περιττές διαδικασίες για τη διατήρηση της λειτουργίας του κτήματος.

Ο Chief Operating Officer της DIO, David Brewer, δήλωσε: «Η DIO έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει τους ανθρώπους σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξαρτώνται από εμάς για να παρέχουμε εγκαταστάσεις και βασικές υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να εργάζονται με ασφάλεια και ασφάλεια.

«Αυτό το σημαντικό ορόσημο ακολουθεί χρόνια σκληρής δουλειάς για τον σχεδιασμό ενός συμβολαίου που βασίζεται στις επιτυχίες των υφιστάμενων ρυθμίσεων διαχείρισης σκληρών εγκαταστάσεων, ενώ προσθέτει πρόσθετες υπηρεσίες και βελτιώσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στην Κύπρο».

Ο Brian Talbot, Διευθύνων Σύμβουλος, Κεντρική Κυβέρνηση και Άμυνα, Mitie δήλωσε: «Έχοντας υποστηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο για περισσότερα από 15 χρόνια, είμαστε πολύ περήφανοι που αυτή η σχέση θα συνεχιστεί με την ανάθεση του Overseas Prime Contract. Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε ένα μετασχηματιστικό σύστημα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που θα στηρίξει το νέο βελτιωμένο πρότυπο συντήρησης περιουσιακών στοιχείων για το κτήμα DIO. Θα αναβαθμίσουμε επίσης βασικές εγκαταστάσεις για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού που εργάζεται σε όλη την Κύπρο».

Η επόμενη σύμβαση OPC που θα ανατεθεί θα είναι για τη διαχείριση σκληρών εγκαταστάσεων στη Γερμανία και την ευρύτερη Ευρώπη τον επόμενο μήνα, με την ανάθεση της σύμβασης Cyprus Soft Facilities Management να αναμένεται το καλοκαίρι του 2023 και η τελική σύμβαση να είναι τα Νησιά του Νότιου Ατλαντικού το καλοκαίρι του 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα