Βουλή: Αναβολή ψήφισης νομοσχεδίου για εξετάσεις τετραμήνων

Την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά στους κανονισμούς για τη λειτουργία και τις εξετάσεις στη Μέση Εκπαίδευση, αποφάσισε σήμερα η Σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής.

Κυριότερος λόγος της αναβολής της ψήφισης, η οποία θα γινόταν στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής, είναι η αναγκαιότητα για περαιτέρω διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση

σε σχέση με το ζήτημα αυτό.

Αγκάθι στη διαδικασία αποτέλεσε ο κανονισμός που προέβλεπε εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια ανά τετράμηνο, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο μεταξύ των μαθητών, όσο και στους γονείς.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα, "Μεσημέρι και Κάτι", κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Κουλέρμο, για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων καθώς είναι στέλεχος συγκεκριμένου κόμματος, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Χατζηγιάννης, επεσήμανε ότι δεν είναι σωστή νοοτροπία και δημοκρατία το να λαμβάνουν οι γονείς αποφάσεις που να απομακρύνουν από το διάλογο και να κάνουν λόγο για αποχή από μαθήματα. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες γονείς που δε συμφωνούν με τον κ. Κουλέρμο, άρα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και όχι τόσο απόλυτος στις τοποθετήσεις του.

Η απόφαση των Αρχηγών για αναβολή "αδειάζει" τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας καθώς σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα, Μεσημέρι και Κάτι, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για αναβολή της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, καθώς θα μπορούσαν απλά να κατατεθούν τροποποιήσεις σε μεταγενέστερο επίπεδο.

Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα, Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Χατζηγιάννη ότι δε λέει την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ, αλλά και βουλευτές από τον ΔΗΣΥ, τη Συμμαχία Πολιτών και άλλους πολιτικούς χώρους, έχουν διαφωνίες με τα όσα προωθεί το νομοσχέδιο αυτό. Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε ακόμα σε δηλώσεις του Υπουργού στο κρατικό ραδιόφωνο, σύμφωνα με τις οποίες, ακόμα και ο ίδιος είχε ενδοιασμούς σε σχέση με την ολοκληρωτική εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων στα σχολεία.

Ο κ.Γεωργίου επέμεινε στη θέση ότι θα πρέπει να αναιρεθεί η εισαγωγή εξετάσεων τετραμήνων καθώς ο συγκεκριμένος θεσμός υποσκάπτει την ουσία του δημόσιου σχολείου και ενδυναμώνει την ανάγκη να καταφεύγουν οι μαθητές σε φροντιστήρια και μετατρέπουν το σχολείο σε εργοστάσιο παραγωγής στείρας γνώσης, χωρίς να το καθιστά παραγωγικό και δημοκρατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα