Βίκτωρας: Η αντιπολίτευση κάνει άγρα ψήφων στον Κατακλυσμό

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνουν άγρα ψήφων στο πανηγύρι του Κατακλυσμού, την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στις ΗΠΑ και αγωνίζεται για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν θα ήθελε να μπει σε μια προεκλογική συζήτηση και παράταξη εν όψει Προεδρικών Εκλογών, όπως κάνουν τα πλείστα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε

την πλήρη ικανοποίηση του Προεδρικού σε σχέση με τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης, κάνοντας λόγο για υιοθέτηση από μέρους του ΟΗΕ ότι η πρόοδος στο κεφάλαιο Ασφάλειας και Εγγυήσεων είναι προϋπόθεση και αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη εν όψει μιας συνολικής λύσης.

Πρωταρχικός μου στόχος εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη, λειτουργική και συνολική λύση του Κυπριακού.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) June 6, 2017

Η ανακοίνωση την οποία διάβασε ο Αντόνιο Γκουτέρες μετά το πέρας της συνάντησης στη Νέα Υόρκη, ιεραρχεί ως πρώτο θέμα συζήτησης σε μια νέα Γενεύη, αυτό της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, επισημαίνει ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος.

Σε σχέση με το κοινό έγγραφο που θα κληθεί να ετοιμάσει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ξεκαθάρισε ότι ο Έιντε θα λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για να ετοιμαστεί ένα συμφωνημένο κείμενο το οποίο θα λειτουργήσει ως οδηγός για τη μετέπειτα διαδικασία της διαπραγμάτευσης γύρω από την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις. Τόνισε ότι το γεγονός πως θα επιτευχθεί κοινό κείμενο για το ζήτημα της Ασφάλειας, πριν πάμε καν σε νέα Γενεύη, αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρόοδο, γιατί προϋποθέτει προεργασία και προετοιμασία μεταξύ των μερών, κάτι που αποτελούσε και βασική επιδίωξη της Αθήνας.

Σε σχέση με τις επαφές και το κατά πόσο η Αθήνα γνώριζε τα όσα γίνονταν στη Νέα Υόρκη, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν σε συνεχή επαφή και είχε συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες τόσο με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα αλλά και με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Συνέχισε λέγοντας πως το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα θέματα θα συζητηθούν με τη σειρά που η Ε/κ πλευρά τα ήθελε, δηλαδή, εδαφικό, περιουσιακό και μετά διακυβέρνηση, καταμερισμός εξουσιών, αποτελεί κέρδος για τη δική μας πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίκτωρας, Κατακλυσμό,viktoras, kataklysmo