ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ: Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο για Cyta

Ιδιαίτερα έντονος για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την αποκρατικοποίηση της Cyta, παρουσιάζεται ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, κάνοντας λόγο για έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία, καθώς επίσης και μη τήρηση της δέσμευσης του Προέδρου για παράλληλο διάλογο με τους εργαζόμενους.

Κληθείς να σχολιάσει τον διορισμό της εταιρείας Citygroup η οποία θα οδηγήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Cyta, καθώς επίσης και της PWC

η οποία θα συμβάλει με την εκπόνηση σχετικής μελέτης, ο Αλέκος Τρυφωνίδης ήταν πολύ έντονος:

«Φαίνεται να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η νομοθεσία που ψηφίστηκε για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, προνοούσε τη διαβούλευση με τους εργαζομένους στην μεικτή συμβουλευτική επιτροπή. Μάλιστα είπε, ο ίδιος ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες για μηνιαίες επαφές με το συνδικαλιστικό κίνημα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Παράλληλα είπε ότι η όλη διαδικασία δεν διεξάγεται με διαφάνεια. Η διαδικασία είπε είναι για να πουλήσουν τον καλύτερο και μεγαλύτερο οργανισμό δημοσίου δικαίου. «Βάφτισαν τις αποκρατικοποιήσεις επενδύσεις. Αν είναι μάγκες και έχουν κότσια γιατί δεν φέρνουν επενδυτές για να επενδύσουν στους οργανισμούς που έχουν προβλήματα», διερωτήθηκε.

Aνάφερε επίσης ότι προκειμένου να αλλάξει καθεστώς η Cyta, θα χρειαστεί η θετική ψήφος των 2/3 της Βουλής. Με αυτή τη λογική είπε, η ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ θα προχωρήσει σε επαφές με τα κόμματα για να αποδείξει ότι η πώληση της Cyta δεν είναι προς όφελος των πολιτών αλλά και του κράτους.

Τέλος κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει τα συμβόλαιο που έχουν υπογραφεί με τους εν λόγω οίκους, για να μας πουν πόσα θα στοιχίσει για να πουλήσουν ουσιαστικά την Cyta.

Keywords
Τυχαία Θέματα