Βασίλης Μιχαηλίδης: Εντοπίστηκε ο τάφος του έναν αιώνα μετά;

«Η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι 'ξηλείψει, κανένας, γιατί σκέπει την 'που τ' άψη ο Θεός μου.Η Ρωμιοσύνη έν' να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει».

Η παρακαταθήκη των έργων του θα συνοδεύει τη λογοτεχνία του τόπου κι όχι μόνο για πάντα. Ο Βασίλης Μιχαηλίδης, έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως ο Εθνικός μας ποιητής.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης, κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, το 1917, αφότου άφησε

την τελευταία του πνοή σε πτωχοκομείο.

Άγνωστο ωστόσο, παρέμενε για χρόνια το πού ήταν θαμμένος, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, στη νεότερη γενιά του τόπου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, το μόνο που ήταν γνωστό ήταν το ότι ο Βασίλης Μιχαηλίδης ήταν θαμμένος στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η συνεργασία ερευνητών και ιστορικών φαίνεται να αποδίδει καρπούς και να ρίχνει φως στην ιστορία, αφού εντοπίστηκαν στοιχεία που οδηγούν στην ανεύρεση του τάφου, ο οποίος φαίνεται να είναι στριμωγμένος ανάμεσα σε τάφους δυο αστικών οικογενειών της συμπρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, μετά από τη σχετική πληροφορία, θα γίνει εκταφή οστών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Λεμεσού για λόγους ταυτοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα