Κλειδώνει τη θέση του δευτεραθλητή ο Petter Solberg

Απίστευτη ταχύτητα, χώμα και άσφαλτος, φωτιές από τις εξατμίσεις και δράμα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, όλα μέρος της συνταγής του προτελευταίου γύρου του World RX, μια παρουσίαση της Monster Energy. Η στενή και τεχνική πίστα Estering στη Βόρεια Σαξονία ανέπτυξε τη φήμη της δυσκολότερης ίσως πίστας στο πρωτάθλημα World

Rallycross της FIA. Ο χαρακτήρας αμφιθέατρου, η κατηφορική πίσω ευθεία των 180 χιλιομέτρων και η πρώτη φουρκέτα, την καθιστούν μια από τις συναρπαστικότερες πίστες του θεσμού. Όλα τα πιο πάνω ήταν προκλήσεις για των Petter Solberg και τον Andreas Bakkerud, που πάλεψαν τροχό με τροχό κόντρα σε σκληρό ανταγωνισμό, για να κλειδώσουν τη δεύτερη και τρίτη θέση στο πρωτάθλημα αντίστοιχα. Οι δυο Νορβηγοί πάλεψαν μέχρι το τέλος και χάρισαν αυτό τον τερματισμό σε σχηματισμό για την ομάδα M-Claw.

Ο Petter έφυγε σαν σίφουνας από την εκκίνηση του τελικού και έστριψε πρώτος, κατακτώντας έτσι το πολυπόθητο τρόπαιο Monster Energy Super Charge. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να παραμείνει στην πρωτοπορία και μετά από το μοναδικό του λάθος σε όλο το σαββατοκύριακο, είδε τον Kevin Eriksson να τον προσπερνάει θεαματικά στον δρόμο του προς την νίκη του προτελευταίου γύρου του πρωταθλήματος. Την ίδια στιγμή ο Bakkerud σκαρφάλωσε από το πίσω μέρος του grid για να καταλήξει στην τρίτη θέση, έστω και αν είδε μέρος του πίσω κομματιού του Ford Focus RS RX του να λιώνει λόγω μιας χτυπημένης εξάτμισης. Οι καπνοί που γέμιζαν την καμπίνα δυσκόλεψαν τον Νορβηγό, που είδε και το λεβιέ των ταχυτήτων να σπάει! Τίποτα από αυτά δεν τον πτόησαν, και τρίζοντας τα δόντια οδήγησε μέχρι και την τρίτη θέση στον τελικό του Estering. O Mattias Ekstrom τερμάτισε ήσυχα στην πέμπτη θέση και πλέον πάει στον τελικό στην Αργεντινή με 30 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, οπότε ο τίτλος είναι ουσιαστικά δικός του.


Μετά το τέλος του αγώνα ο δευτεραθλητής Petter Solberg δήλωσε. «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πω ότι με έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ ο Kevin Eriksson με το προσπέρασμα του στην πρώτη στροφή του τελικού, τα έπαιξε όλα ή τίποτα και αυτό είναι κάτι που σέβομαι. Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας πως θα ήταν πολύ δύσκολο να μπούμε ξανά στην μάχη του τίτλου. Σίγουρα με λυπεί το ότι πλέον το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Παλέψαμε όλο τον χρόνο για να υπερασπιστούμε την περσινή κατάκτηση. Όπως και να έχουν τα πράγματα, βρεθήκαμε στο βάθρο για πρώτη φορά από τον Μάιο, έτσι δεν φύγαμε με άδεια χέρια. Χάσαμε λίγη αυτοπεποίθηση μετά από την καταστροφή στην Λετονία οπότε χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον Mattias Ekstrom για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις αυτό τον μεγάλο τίτλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα