Βάσεις Ακρωτηρίου: Μαχητικό «tornado» προσγειώθηκε ανώμαλα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Βάσεις Ακρωτήριου μετά από ανώμαλη προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση δυο πυραύλων. Δρακόντεια μέτρα και εκκένωση της περιοχής.

Ώρα 6 το πρωί και ο πιλότος μαχητικού αεροσκάφους Tornado Τορνέιτο GR4 επιχειρεί προσγείωση στο δίαυλο της στρατιωτικής Βάσης Ακρωτηρίου. Η προσπάθεια του δεν είναι επιτυχημένη με αποτέλεσμα οι δύο πύραυλοι που εξοπλίζουν το αεροσκάφος να αποκολληθούν και να πέσουν βίαια. Αμέσως κτυπά κόκκινος συναγερμός, απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων στην περιοχή ενώ δίνεται εντολή να εκκενωθούν όλα τα κτίρια και οι αποθήκες σε μεγάλη ακτίνα από τον δίαυλο.

«Δύο από τα βλήματα του τύπου Brimstone αποκολλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Δεν έγινε έκρηξη και επί του παρόντος διερευνούμε για να δούμε τι ακριβώς έγινε. Αυτή την ώρα η έρευνα είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των βρετανικών βάσεων.

Κανείς δεν προσεγγίζει τους πυραύλους μέχρι που έφτασαν εσπευσμένα ειδικοί εμπειρογνώμονες του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας που αφίχθηκαν στην Κύπρο για επιθεώρηση της κατάστασης, μετακίνηση και ασφάλιση των πυραύλων.

Το περιστατικό προκάλεσε για άλλη μια φορά αναστάτωσης και στους κατοίκους της κοινότητας Ακρωτηρίου.

Στυλιανού Γιώργος Κοινοτάρχης Ακρωτηρίου : Οι κάτοικοι είναι συνέχεια σε ανησυχία, βρισκόμαστε στην έξοδο, κοντά στις Βάσεις … δυστυχώς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε εδώ ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι χειρότερο στην κοινότητα.

Κώστας Ευρυπίδου Κάτοικος Ακρωτηρίου : Εκκένωσαν την περιοχή και σχόλασαν και τους εργαζομένους στις Βάσεις, Ως κοινότητα υπάρχει θέμα ασφάλειας πλέον

Χριστόδουλος Γεωργίου Κάτοικος Ακρωτηρίου : Έχω μάντρα έξω από το χωρίο ούτε μισό χιλιόμετρο και δεν με άφησαν το πρωί να πάω να βάλω νερό να ταίσω τα πράγματα, ξέρω εγώ

Αντρέας Συμέου Κάτοικος Ακρωτηρίου : Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή ούτε κοιμόμαστε από τους θορύβους ούτε επί κέντρου λακτίζουμε. Λέεις τους δεν ακούν. Αρά αν δεν πιάσουμε πρακτικά μέτρα εναντίον τους δεν γίνεται τίποτε

Κάτοικος Ακρωτηρίου: λόγω φασαρίας και λόγω ρύπανσης δεν μπορούσα να κοιμηθώ έφυγα και πήγα αλλού και τώρα έρχομαι για επίσκεψη του χωρίο μου

Μέχρι το απόγευμα οι περιοχές γύρω από την στρατιωτική βάση παρέμειναν αποκλεισμένες ενώ η διαδικασία μετακίνησης και ασφάλισης των πυραύλων, που να σημειωθεί δεν ήταν οπλισμένοι διήρκησε ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα